Annons
Annons

Min graviditet vecka för vecka

Anna Ledberg

Groddat är godast
13 januari, 2014
Dela inlägget

Varje måndag går jag in i en ny vecka och jag tänker bjuda er på mina tankar, funderingar och så, börjar med  en kort resumé om min graviditet vecka för vecka så häng med. Högst personligt med mina tankar, och om jag är särskilt insiktsfull och klok – nja det vet jag inte.

Skriver in mig sent på MVC, jag orkar inte med anklagande blicken från barska morskan om att jag inte vet / kommer ihåg sista mensens första dag.  Därför dröjer det. Kvinnan har mycket ändå att hålla redan på, och sedan detta?

Vecka 12
KUB – downsyndromtestad bebis, check! Vi gamlingar blir erbjudna extra UL och blodprov för att kolla om det finns kromosonavvikelser hos ”jordnöten”

Annons

Vecka 18
RUL
Ultraljud. Allt ser bra ut och jag kommer hem med en helradda foton. Det var någon som skulle öva och skulle tydligen öva på att ta foton också. ….:)

Veckan 13-17
FÖRVIRRAD
Förlägger saker som jag hade för EN sekund sedan, var tar grejerna vägen? Köper en barnhostmedcin som jag ställer i kylen. Två dagar senare är den öppnad och halvfull och jag får för mig att jag köpte en öppnad förpackning och någon har hällt i gift i den.
Sätter på disk och tvätt igen istället för att stänga av / öppna.
Extra noga med att äta ekologisk, vill inte använda städ och tvätt produkter som är giftiga.

Vecka 18-20
ORON
Hur kan naturen lägga på mig ännu mer ångest? Om bebisen dör är det mitt fel. Enbart. Sover aldrig på nätterna.

Vecka 21-23
TRÖSTIG
Har en öken i munnen. Dricker litervis med kolsyratvatten, men det hjälper inte.

Vecka 23-25
ORDNING!
Liter av extrem smul och grusmani. Måste dammsuga minst en gång om dagen. Barnvagnen drar in mycket grus som vi sedan får överallt i lägenheten.  Detta trots att jag fick en ny hallmatta till födelsedagen, en som ska vara så himla jättebra, men jag upplever att det blir grusigare med den.

FÅR ALDRIG VILA!
Sover inte på nätterna, tycker att det känns orättvist att jag måste sitta dubbelvikt på en snowracer och åka med Elin medan sambon är hemma och VILAR.  Vad är hans ursäkt? Förstör frisyren? Inga vantar? Trött? Ont i ryggen?  Känns lite som om, om inte jag gör det händer inget. Iallafall när det gäller att komma ut på morgonen.
NÄR FÅR JAG VARA GRAVID I LUGN OCH RO?
Blev dock erbjuden egentid när sambon, och hans föräldrar skulle gå på krogen på en söndag klockan 13. Han var snäll att erbjuda sig att ta med Elin, jag tackade dock nej. (Som tur var rann hela projektet ut i sanden. )

ELIN
Elin är jätteduktig, verkar se framemot bebisen och tar fram bebisleksaker, igår hade vi en bebis hemma på besök och hon ville bära, klappa försiktigt, hjälpa till och byta blöja och säga till bebisen hur man ska göra.  Hon pratar gärna till magen och säger ”Jag heter Elin, du heter Bebis och snart ska vi leka”

Så här är vi nu!

Jag lovar lite bättring på receptfronten. Jag äter fortfarande hemlagad, nyttig mat det känns ännu viktigare nu.

Kram!

Annons
Annons