Annons
Annons

Pannkakor ingen dålig mat!

Anna Ledberg

Groddat är godast
21 januari, 2014
Pannkakor ingen dålig mat!
Dela inlägget

Elin älskar pannkaka och jag ger henne ( och oss ) det gladeligen flera gången i veckan. För mig är pannkaka BRA mat, men det är jag tydligen ensam om att tycka ://
Den pannkaka som serveras i skolor / förskolor är ett dåligt exempel, dock och det ska inte jämföras med riktig pannkaka.

Jag brukar göra lite olika varianter men de blir alltid ett bättre alternativ.
Ibland blir det helt glutenfria med Teff, ibland blandar jag ut teff med vanligt vetemjölk. Ofta har jag vetegroddar, vetekli och havregryn i. Ibland bara ett av dem. Min mamma gjorde pannkakor till mig en gång och hade linfrön i smeten, ( du gillar ju när det är nyttigt!) men linfröna blev lite för masigt och passade lite riktigt in.

wpid-20130503_131444
Grön! Med acaipulver i smeten blir de blåa. Våga prova!
Annons

Ibland gör jag utan mjölk och på vatten, det går det också. Oftast steker jag i kokosfett ( smaklöst) ibland gör jag i ugnen också.

Hur kan pannkaka vara dålig mat?
I mitt recept finns
Ägg
Mjölk ( eller vatten)
Någon sorts mjöl, Teff, eller annat glutenfritt, bovetemjöl? eller vanligt mjöl. Eller blandning.
Toppning som vetegroddar, vetekli, havregryn. Man kan riva ner morot, spenat eller annat i smeten också.  Eller chorella i smeten…. då blir de gröna!

Man behöver inte ha sylt och grädde till utan keso och riven morot är gott i.  Eller så gör jag crepes och fyller med svamp.

Det är snart torsdag igen!

Annons
Annons