Annons
Annons

”Smoothies är för bantare!”

Anna Ledberg

Groddat är godast
24 januari, 2014
”Smoothies är för bantare!”
Dela inlägget
20131125_144950
För bantare?

Förra året vid ungefär vid denna tiden på året hade jag och sambon en vild argumentation angående smoothies eller välling till kvällen till Elin. Han hävdade att smoothies var för bantare och att bara de som bantar kunde äta / dricka det. Därför var det enda rätta som oss som familj att ge köpe-industrivälling till vårt barn.  Jag blev såklart helt paff och tyckte  allt var bara en onödig diskussion. Och varför skulle vi ens göra något annat till henne när hon bad som smoothie på kvällen. Men så skulle han envisas med detta för bantare.

Smoohties är för alla människor. Det beror ju på vad du lägger i. Om du blandar ut ett pulver i vatten som det står viktningskning på är det för bantare.

På den tiden var ialla fall Elins favorit denna:

Annons

1 banan
0,5 avokado
65 gram babyspenat
1 päron
3 dl vatten
citronsaft efter smak
1 msk persilja

Eller denna som är signerad Josefin Jäger:
3 dl vatten
50 gram babyspenat
0,5 dl citronsaft
1 banan
0,5 avokado
1 apelsin
1 äpple
3 msk frysta havtorn.

Och hur man kan se detta som bantar mat? Det är för mig helt obegripligt! Och en annan fråga hur kan man ens komma på att jämföra detta med köpevälling?

Sempers köpevälling innehåller detta:

1 års Fullkorns Välling Havre, Vete, Råg.

Fabrikat : Semper

Innehåll:

Skummjölkspulver, avslatat vasslepulver, havremjölk, veg.olja ( palm, raps, solros) grahamsmjöl, vetestärkelse, rågmjöl,mineralämnen, (kalcium, järn, zink, jod ) emulgeringsmedel (veg, mono och diglycerider) vitaminer (A, D, E C tiamin, ninacin, B6, folsyra B12, pantotensyra, torrjäst.

Jag kom och tänka på detta igen eftersom jag ofta blir ifrågasatt och många undrar ”hur kan du” när jag dricker gröna smoothies. Det klassas ju som detoxmat och hur kan jag vara så korkad och dum och äta detoxmat när jag är gravid. Och sedan kommer alla påpekanden om att man inte ska banta när man är gravid…..
Jag äter mat som är nyttig och näringsrik och som jag mår bra av. Den gröna drinken är supernyttig och supergod så jag tänker inte undvika den. Varför skulle jag?

Kram!

 

Annons
Annons