Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Groddat är godast

Morotspasta med nötpesto

 

Dagens lunch slängde jag ihop på under 10 minuter. Fatta att det går snabbare än att vänta på en hämtpizza!

20140130_123832

 

Morotspasta med nötpesto
1 person
1 större morot, svarvad. För att det ska gå enkelt att svarva använd tjocka grönsaker.
Det blir mycket festligt om du blandar olika grön / rotsaker till din pasta. Tänk rättika, zuccihni, morot, rödbeta...

Peston
4 st paranötter
1 msk naturella casewnötter
1 msk naturell olja

"Pumpakärneparmesan"
Otroligt lik i smaken som vanlig parmesan!
Mixa pumpakärnor till ett strössel. Endel brukar lägga i Bjäst i sin pumpaparmesan, prova gärna  och se vad du tycker bäst om.

psst! på måndag 3/ 2 är det Andningens dag så passa på och andas ordentligt fram till dess..;D I morgon bjuder jag på en andningsövning som jag passande nog hittade.

 

 

 

 


5 comments on “Morotspasta med nötpesto

  1. Malin on

    Hej! Vad har du för grönsakssvarv? Jag har letat efter en bra men inte riktigt bestämt mig för vilken jag ska köpa…. har du något tips? Gör din “bara” spiraler eller kan den skiva också?

    Svara
  2. Anna L on

    Jag har en som är av fabrikatet Konstar och köpt på Bagaren och kocken

    http://bagarenochkocken.se/koksapparater/ovriga-apparater/frukt-och-gronsakssvarv-3-in-1-hushallsmodell/?group=prod_prod_grp-s1%2F145

    Det enda jag stör mig på är att grönsakerna måste vara tjocka och knubbiga för att kunna göra spagetti av och att jag måste ha ett jämt, kraftigt tag när jag svarvar för att få bästa resulat. Jag använder den nästan uteslutande att göra spagetti med, jag har en madolin om jag vill göra chips.

    Vilken du än väljer hoppas jag att du blir nöjd.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vad är hälsosamt?

Blogginlägg

Vad är hälsosamt och vad är nyttigt? Vad tycker du? Vad jag anser vara nyttigt har ingenting med mat att göra utan bara en inställning, alltså vad tror och vilka “sanningar” lever du efter?  What´s in your mind? Jag tänker så här: Om du inte ens vill ha något, alltså det “onyttiga / det syndiga” […]

Grönkålschips i torkugn

barn

Att göra grönkålschips i torkugn är superlätt. Typ så här: 1) Repa av kålen från blasen och tvätta den 2) Lägg i en bunke och lägg på lite olja och salt. Var förskiltig med saltet då jag upplever att när kålen torkar att smakerna bli starkare. 3) Lägg kålbitarna på en torkugnsplåt och in i […]

Grönkål och mangoldtips

Blogginlägg

  Hej och hå! Vi fick lite grönkål och mangold av Maria ( som i sin tur hade fått från sin granne med kolonilott) Jag gjorde: Pesto med grönkål och casewnötter Mixa cawenötter till fint mjöl tillsätt sedan en handfull grönkål och mixa till bra konsistens. Ringla i olivolja och smaka av, ibland kan det […]

utvärdering av en brevväxling

utvärdering av en brevväxling

Blogginlägg

I går var det den 1 oktober och landets ålderdomshem kunde äntligen öppnas. Ni förstå vilket fängelse det har varit för våra gamla. Att bara sitta och glo. Tänk dig. Från i mitten av april har jag och Elsa brevväxlat med SigBritt och det har varit så oerhört givande. Fantastiskt och har gett så mycket. […]

Zucchinitips

Blogginlägg

Nu är det verkligen zucchinitider! Här kommer några ideer på vad man kan göra med den mäktiga grönsak. Vi fick en gigantisk av Maria och den räcker till mycket. Här kommer några tips. Fräs i pitabröd Skär eller mandolina zucchini, morötter och lök fräs grönsakerna mjuka. Ha i tomatås, kryddor som ingefära och vitlök, gurkmeja. […]

Lova mig att göra en sak under hösten, bara en, ok?

Blogginlägg

Nu kommer en pekpinne, ok? Men en ganska viktig sådan, en väldigt viktigt egentligen. Det handlar om vad många gör medvetet och endel gör omedvetet. Några gör på fredagskvällen, någon annan på lördagen, någon ytterligare på söndagen. And life goes on. På måndagen kanske, eller tisdagen. Under mensen, för att någon är “dum” för att […]

Dagbok över en som fastar

Dagbok över en som fastar

Blogginlägg

Det är efter du har avslutat din fasta som det börjar hända grejer, bara så att du vet. Jag avslutade min fasta i onsdags och idag, lördag tömmer jag fortfarande och är drabbad av sura uppstötningar så fort jag äter “sur” mat. Bröd, mejeri, mjölmat är surt och ger mig uppstötningar – idag ska jag […]

Fastar *Dagbok över en som fastar*

Fastar *Dagbok över en som fastar*

Blogginlägg

Idag har jag gjort något som jag aldrig tidigare gjort förr och tänker ta tillfället i akt och föra lite dagbok om hur jag tänker och känner och mår. Fakta: Det här är en fasta som går ut på att dricka fuktjuicer och buljong Vi dricker bara äppeljuice, grönsaksjuice och multifruktjuice, buljong, vatten och örtte. […]

Vad är skillnaden mellan vegan och rawfood?

Vad är skillnaden mellan vegan och rawfood?

Blogginlägg

Det finns likheter mellan vegansk mat och rawfood mat men det är också några viktiga skillnader. All rawfood mat är vegansk men all vegansk mat är inte rawfood Vad är rawfood Det är mat som inte har hettats upp mer än 45 grader ( lite olika skolor angående temperaturen, vissa hävdar bestämt att 43 grader […]

5 saker att göra på jobbet – hemma

5 saker att göra på jobbet – hemma

Blogginlägg

Ok i dessa tider är det många som är hemma och jobbar och jag har märkt att en del uppfattar det som tråkigt och outvecklande och oinspirerande. Det blir lätt att man håller på med hemma saker, som att tvätta, städa och så. Jag vill inte att vi ska göra revolt och skita i jobbet […]