Annons
Annons

Cancerföreläsning på matapoteket

Anna Ledberg

Groddat är godast
8 februari, 2014
Cancerföreläsning på matapoteket
Dela inlägget

I torsdags var jag på ett spännande event/ föreläsning om hur mat skyddar mot cancer. Främst växtbaserade livsmedel ska man äta mycket av. Som Rawfood,  frukt,  grönsaker och nötter.
Det var på Matapoteket ( Gå dit och ät! Lunch eller köp takeaway. T-Skanstull. Jag gör gärna reklam för bra saker!)   på Bondegatan och träbänkarna var fullsatta till sista raden. Mest kvinnor i medelålder men ända ett par män ( dock i sällskap med kvinnan)
Under kvällen fick vi lyssna på David Stenholtz, cancerläkare och Kajsa som överlevt bröstcancer med hjälp av sin mat.

David Stenholtz från Läkare för framtiden var huvudattraktion och talade om hur mat kan bota oss från cancer. Mycket, mycket intressant och mycket forskning. ( Läs vetenskapligt bevisat!)  Hjälp till och sprid deras budskap och bli gärna medlem! ( 300kr/kalenderår)  Eller bli bara kompis på facebook. 😀

David har forskat mycket kring mat och cancer och hur cancer växer och mycket  och vad jag fick med mig var några bra slutsatser

Annons

Jag bara punktar upp mina anteckningar:

  • Cancer är en obalans i kroppen och vad utsätter vi våra gener för för att mata eller mota bort cancern? Cigg, alkohol, vilken mat vi väljer att äta, godis, glass.  Med mera.
  • Forks over knife – en dokumentärfilm
  • Film Trailer
  • Veganer minskar sin diabetes med 80%
  • Pills or plants? Gå till mataffären och köp din medicin istället för ett piller på apoteket. Bästa hälsokosten finns i grönsaksdisken på ICA. Ju mer fytokemikalier desto friskare kropp ( en antioxidant som finns i vegetabilier och ger färgen)
  • ”Tänk att man kan komma undan med att säga att man blir friskare av att äta kött, ost och majonäs” – David går direkt anfall på LCHFarna och säger att många associerar hälsosamt med viktminskning. ( Vilket inte alltid går hand i hand!)

Så, mycket bra och informativ information. Detta är ju en revlotionerande upptäckt. Vegan/ rawfood mat kan minska cancer.

Varför är det inte fler som vet om detta? Varför är det inte fler som tar till sig informationen? Och äter mer vegetablier?
1) Det finns ingen finansiär
2 ) Folk vill äta sitt kött, sina ostar och sitt fett
3) Okunskap och rädsla för den okända maten
4) ”Kaninmat”
5) ”Man blir stark av kött”

När David hade talat klar var det en liten paus och vi som hade beställt fick en eventtallrik. Grönsaksstavar, linfröbröd och olika röror:

wpid-20140206_201234

Rörorna var mycket smakrika och jag frågade om receptet:
Gröna– paranötter,  cashewnötter,  purjolök,  biofoodsbuljong och vatten. Mixa i matberedaren. Om du inte blötlägger nötterna, ta mer vatten. Låt stå – smakerna kommer fram.
Gul – morötter,  tahini,  spiskummin och salt. Mixa. Klart!
Röd – paprikapasta, den var köpt från Delin runt hörnet,  erkände kocken:D

Efter rasten talade Kajsa om hur hon överlevt sin bröstcancer med hjälp av maten och kaffelavemang!
Hon talade mycket om att cancern var / är en obalans i kroppen och att organen behöver hjälp. Särskilt levern. Om kroppen är i obalans är levern svag och den behöver hjälp.  Det görs bland annat med kaffelavemang, tycker Kajsa.

Hon vill också att vi ska välsigna maten innan vi äter den. Det räcker med att säga något positivt till maten, som du stärker mig och gör mig frisk

 Äh.. det är väl inte så tramsigt och religöst utan bra. Man kan prova. Det finns någon film om hur vattenkristaller  formar sig på olika sätt. Man har sagt olika saker till vattnet och sedan låtit det frysa till is. Iskristallerna formas olika på vilken information de fått innan de frös.  Någon som känner igen det? Det skulle finnas någon film.

Så tack för idag. Idag känner jag mig bättre till mods. Jag var så arg i går, för olika saker och för regnet. Jag blir alltid irriterad när det är lågtryck!

 

 

Annons
Annons