Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Groddat är godast

vecka 29 – “man får aldrig göra som man vill”

Jag har märkt att det är flera par som inte alltid kommer överens, är sams eller tjafsar om små saker. Jag mötte en granne med barnvagnen på bussen som anförtrodde mig, jag TÅL henne inte längre och var därför påväg till sin mor med minsta barnet. "Hon låter mig inte göra som jag vill" sa han.

Vad är det med män, alltså? Begreppet "göra som man vill" hör jag ofta, ofta nuför tiden. Klart man får göra som man vill så länge det inte äventyrar barnets behov och säkerhet. Och när du som karl funderar på det du vill och inser att det skulle kvinnan aldrig låta dig göra.  Gör det inte då heller i smyg!  Det är sånt som skapar mer besvikelse, sår och att inte kunna lita på varandra.

Ett exempel! Du gillar öl  /vin /godis /socker jättemycket och har lovat att du inte ska äta /dricka det alls i veckan. Men se så fort kvinnan går i väg på annat eller du gömmer dig i badet / i vedboden / i garaget / eller var som så kommer det fram. Du äter /dricker i smyg för att hon inte ska märka något.  För att du inte får göra som du vill när du vill. Eller "jag får inte för..."

Tycker du som man att det är konstigt att kvinnan blir arg, besviken när hon än en gång kommer på dig göra något som upplevs som olämplig när man man har hand om sitt /sina barn? Att dricka öl, oavsett hur många och oavsett hur gott det är, är olämpligt en vardagskväll eller en lördag klockan 11 på förmiddagen. (Särskilt när du är ensam med barnen)

Ett annat exempel! Men vad männen hittar på alltså! En god vännina till mig och två barns mor hade varit ute på något kul en vardagkväll och kommer hem till sitt hem till sitt hem och nästan blivit påhoppad av rotweilers i sin lägenhet!  Pappan till de små barnen hade tyckt det varit kul att ta hem sin kompis med hund. Passa på liksom! Vänninan tycker inte om hundar, alls. Vilket välkomnande hem alltså. Både för henne och för de två barnen som varit hemma.

Om det som du som pappa vill göra inte uppskattas av kvinnan, oavsett om hon vet om vad du gör eller inte. Åk iväg själv med polare och gör det. UTAN BARN.

Då är det fullt OK att se på TV hela dagen, dricka öl från klockan 11 och leka med rotweilers. Eller ha whiskey och ciggarkväll. Eller hoppabungyjump, åka motorcykel och äta flottiga hamburgare.

Och låt kvinnan kunna lita på dig så hon vågar göra samma sak själv. Det är viktigt, mannen ändå gör som han vill så fort kvinnan lämnat rummet...  Eller? Det är inte OK. Var en representativ och stolt pappa när du är med barnen. Ofta vet kvinnor vad som är mest lämpligt så gör bara efter, helst inga egna initiativ..:)

Småbarn mår bäst av rutiner, alltså göra samma sak vid samma tid varje dag. De vet vad som gäller och sköter sig själva.  Visst kan man som man hitta på egna rutiner och försöka följa dem på en gång, men varför göra det svårt för sig? När allt är klart och det är bara att följa ett "schema"  - "får inte göra som du vill?" - när du tagit hand om barnet finns det gott om egentid inplanerad.

Och en sak till, utöka ditt ordföråd! Många män är överbeskyddande när det gäller vissa saker. Om du tillhör den grupp pappor som alltid säger:

"Gör inte så, gör inte si. Stå inte på pallen - du kan ramla, Spring inte - du kan ramla och slå dig, måla inte på dig, kladda inte med maten och nej, nej, nej till allt."

Jag har tröttnat och hur är det inte för barnet då.

Att alltid få höra "Nej,gör inte så."Alltså alltid, med vad hon än gör. Klart man måste få prova, och det är klart jag också säger Nej till saker som är olämpliga men inte till allt. 

Detta funderar jag på så här snart 5 timmar in i vecka 29.

Jag ska dra igång en temavecka i Bloggen i veckan. Häng med du med! Första inlägget kommer idag.

Idag ska jag till mvc också, kanske kommer med något kul mått att bjuda på.

 

 

 


One comment on “vecka 29 – “man får aldrig göra som man vill”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


För ett gott nytt år

Blogginlägg

För ett gott nytt år behöver du: Saltade potatischips Finhackad rödlök Cremefraiche Tångcaviar ( ett veganskt alternativ till kaviar, går ju givetvis att ha vanlig stenbitsrom eller motsvarande) Dill Arrangera som på bilden Ha ett underbart nytt år.

10 aktiviteter att göra i sommar, ute med barn 7-11 år

10 aktiviteter att göra i sommar, ute med barn 7-11 år

barn

Nu är jag sugen på att skriva ett inlägg för jag tänker att jag kanske kan inspirera någon till saker, aktiviter ni kan göra ute nu i sommar.  Aktiviteterna är gratis eller billiga och som röd tråd är det aktiviteter som man gör tillsammans, med närvaro och delaktivitet. Mobiler används ibland som verktyg.   1 […]

Vad är hälsosamt?

Blogginlägg

Vad är hälsosamt och vad är nyttigt? Vad tycker du? Vad jag anser vara nyttigt har ingenting med mat att göra utan bara en inställning, alltså vad tror och vilka “sanningar” lever du efter?  What´s in your mind? Jag tänker så här: Om du inte ens vill ha något, alltså det “onyttiga / det syndiga” […]

Grönkålschips i torkugn

barn

Att göra grönkålschips i torkugn är superlätt. Typ så här: 1) Repa av kålen från blasen och tvätta den 2) Lägg i en bunke och lägg på lite olja och salt. Var förskiltig med saltet då jag upplever att när kålen torkar att smakerna bli starkare. 3) Lägg kålbitarna på en torkugnsplåt och in i […]

Grönkål och mangoldtips

Blogginlägg

  Hej och hå! Vi fick lite grönkål och mangold av Maria ( som i sin tur hade fått från sin granne med kolonilott) Jag gjorde: Pesto med grönkål och casewnötter Mixa cawenötter till fint mjöl tillsätt sedan en handfull grönkål och mixa till bra konsistens. Ringla i olivolja och smaka av, ibland kan det […]

utvärdering av en brevväxling

utvärdering av en brevväxling

Blogginlägg

I går var det den 1 oktober och landets ålderdomshem kunde äntligen öppnas. Ni förstå vilket fängelse det har varit för våra gamla. Att bara sitta och glo. Tänk dig. Från i mitten av april har jag och Elsa brevväxlat med SigBritt och det har varit så oerhört givande. Fantastiskt och har gett så mycket. […]

Zucchinitips

Blogginlägg

Nu är det verkligen zucchinitider! Här kommer några ideer på vad man kan göra med den mäktiga grönsak. Vi fick en gigantisk av Maria och den räcker till mycket. Här kommer några tips. Fräs i pitabröd Skär eller mandolina zucchini, morötter och lök fräs grönsakerna mjuka. Ha i tomatås, kryddor som ingefära och vitlök, gurkmeja. […]

Lova mig att göra en sak under hösten, bara en, ok?

Blogginlägg

Nu kommer en pekpinne, ok? Men en ganska viktig sådan, en väldigt viktigt egentligen. Det handlar om vad många gör medvetet och endel gör omedvetet. Några gör på fredagskvällen, någon annan på lördagen, någon ytterligare på söndagen. And life goes on. På måndagen kanske, eller tisdagen. Under mensen, för att någon är “dum” för att […]

Dagbok över en som fastar

Dagbok över en som fastar

Blogginlägg

Det är efter du har avslutat din fasta som det börjar hända grejer, bara så att du vet. Jag avslutade min fasta i onsdags och idag, lördag tömmer jag fortfarande och är drabbad av sura uppstötningar så fort jag äter “sur” mat. Bröd, mejeri, mjölmat är surt och ger mig uppstötningar – idag ska jag […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)