Annons
Annons

Att Orma!

Anna Ledberg

Groddat är godast
16 februari, 2014
Dela inlägget

En orm skulle lätt kunna äta en hel ko vid en måltid. Det är ganska mycket mat, med skelettet, huvudet, köttet och alla magarna inräknat.

En orm kanske inte har tid eller ork att jaga maten så det nöjer sig med ett rejält skrovmål en gång i veckan. (Eller år!)

Med tanke på ormens kosthållning så hittade jag på ett eget ord, att orma. Alltså att äta upp allt, verkligen tömma kyl och skafferier på godsaker, chips, kakor och annat ”lättätet” – (Inte tror jag att du väljer ett helt äpple innan maten) medans du lagar maten!

Du är så hungrig, så sugen att du måste äta upp alla chips, allt godis, du kan inte vänta. Du provsmakar inte av maten du lagar utan något helt annat, något lättätet. Detta beteende fortsätter sedan efter maten så att verkligen allt tar slut.

Annons

Känner du igen dig? Jag står bredvid och tittar på och bara förundras. Och jag kan inte göra något, jag bara lyssnar när personerna sedan klagar över ”jag förstår inte varför jag blivit så tjock”

Jag må vara tjatig och långtråkig och såjävla ickespontan, men jag rekommenderar detta igen:

Ät dina  (bra) mellanmål  Ett äpple kan vara skillnaden! Se till att DU har packat & ansvarar för dig. (Ja! Det är OK att äta frukt ÄVEN om ingen annan gör det – annan parantes som jag kom på, f-n vad det ska trugas när det gäller bullar och annat kaffebröd, men det inte någon som tjatar på mig att jag ska äta upp mitt äpple vid fikabodet – nä då blir man utskrattad istället)

Jag säger som Josefin, hejja dig: Alltid när vi är i stan på landet vill hon att vi ska dela på en pizza innan vi åker hem för att laga mat. Jamen det är ju klart! ( Man kan ju välja något annat men själva principen är så jävla klockren)  Annars ska det ormas när vi kommer hem till stugan, någon äter upp hela limpan, en annan 200gr chips.

Jag låter folk göra som de vill -men ger dem bara möjligheten och informationen till en sund kosthållning.

När folk ormar öppet då ska det vara kul, men de som gör det i smyg de har bullemi? Finns det någon skillnad? Egentligen? Skillnad är endast att den ena kräks och den andre blir fet.

 

 

 

 

Annons
Annons