Den här har legat i kylen i flera veckor och vi har inte vågat smaka. Det är en tofu med alger.
Och den var ju JÄTTEgod. Smakade inte så mycket alger alls. Kan rekommendera.
Den här har legat i kylen i flera veckor och vi har inte vågat smaka. Det är en tofu med alger.
Och den var ju JÄTTEgod. Smakade inte så mycket alger alls. Kan rekommendera.
Skriv ut artikel
För ett gott nytt år behöver du: Saltade potatischips Finhackad rödlök Cremefraiche Tångcaviar ( ett veganskt alternativ till kaviar, går ju givetvis att ha vanlig stenbitsrom eller motsvarande) Dill Arrangera som på bilden Ha ett underbart nytt år.
För ungefär 6 år sedan gjorde jag ett halloweentema med alkoholfria och läskiga drinkar, det blev väldigt populärt så här kommer den igen, för mina nya läsare: Vad sägs om en Blooooody Peary? En Greve Gravenstain? Nu kommer alla drinkarna på en och samma gång eftersom Halloween är nära nu så om ni vill hinna […]
Nu är jag sugen på att skriva ett inlägg för jag tänker att jag kanske kan inspirera någon till saker, aktiviter ni kan göra ute nu i sommar. Aktiviteterna är gratis eller billiga och som röd tråd är det aktiviteter som man gör tillsammans, med närvaro och delaktivitet. Mobiler används ibland som verktyg. 1 […]
Vad är hälsosamt och vad är nyttigt? Vad tycker du? Vad jag anser vara nyttigt har ingenting med mat att göra utan bara en inställning, alltså vad tror och vilka “sanningar” lever du efter? What´s in your mind? Jag tänker så här: Om du inte ens vill ha något, alltså det “onyttiga / det syndiga” […]
Att göra grönkålschips i torkugn är superlätt. Typ så här: 1) Repa av kålen från blasen och tvätta den 2) Lägg i en bunke och lägg på lite olja och salt. Var förskiltig med saltet då jag upplever att när kålen torkar att smakerna bli starkare. 3) Lägg kålbitarna på en torkugnsplåt och in i […]
Hej och hå! Vi fick lite grönkål och mangold av Maria ( som i sin tur hade fått från sin granne med kolonilott) Jag gjorde: Pesto med grönkål och casewnötter Mixa cawenötter till fint mjöl tillsätt sedan en handfull grönkål och mixa till bra konsistens. Ringla i olivolja och smaka av, ibland kan det […]
I går var det den 1 oktober och landets ålderdomshem kunde äntligen öppnas. Ni förstå vilket fängelse det har varit för våra gamla. Att bara sitta och glo. Tänk dig. Från i mitten av april har jag och Elsa brevväxlat med SigBritt och det har varit så oerhört givande. Fantastiskt och har gett så mycket. […]
Nu är det verkligen zucchinitider! Här kommer några ideer på vad man kan göra med den mäktiga grönsak. Vi fick en gigantisk av Maria och den räcker till mycket. Här kommer några tips. Fräs i pitabröd Skär eller mandolina zucchini, morötter och lök fräs grönsakerna mjuka. Ha i tomatås, kryddor som ingefära och vitlök, gurkmeja. […]
Nu kommer en pekpinne, ok? Men en ganska viktig sådan, en väldigt viktigt egentligen. Det handlar om vad många gör medvetet och endel gör omedvetet. Några gör på fredagskvällen, någon annan på lördagen, någon ytterligare på söndagen. And life goes on. På måndagen kanske, eller tisdagen. Under mensen, för att någon är “dum” för att […]
Det är efter du har avslutat din fasta som det börjar hända grejer, bara så att du vet. Jag avslutade min fasta i onsdags och idag, lördag tömmer jag fortfarande och är drabbad av sura uppstötningar så fort jag äter “sur” mat. Bröd, mejeri, mjölmat är surt och ger mig uppstötningar – idag ska jag […]