Annons
Annons

Jag tog bussen till BB

Anna Ledberg

Groddat är godast
21 april, 2014
Dela inlägget

Så här gick det till när vår underbara bebis kom till världen!

15 april

Åker och lämnar Elin hos mormor redan klockan 10. H och jag åker hem och promenerar sedan till sös för information. Om jag är nervös? Nä… Inte särskilt. Känner mig ganska cool. Mötet tar 2 timmar, knappt. Handlar lite bebiskläder och mammakläder, kommer hem, tvättar upp dem, äter pyttipanna och ser på Fjällbackamorden på DVD.
H frågar flera gånger om jag är nervös, jag blir nervös när han håller på och vänligen påpekar att det är ju du som ska ligga naken på ett operationsbord.

Annons

16 april ( LÄS INTE OM DU om du är äckelmagad och ska föda barn snart!) 

H åker och hämtar Elin och skjutsar henne till farmor. Jag tar bussen till BB och kommer dit 10:30. Tråkigt väntan. H kommer 11:45. Mera väntan. Vi har sista tiden för dagen och vid 15 blir det vår tur att åka till operation. ( Schemat är dessutom 2 timmar försenat!)  Det står massor med människor och väntar och det upplevs skrämmande för mig. Får bedövning och sedan börjar de skära i mig. Detta är inte lyxigt. Det är fruktansvärt obehagligt och skrämmande. De skär bara lite, sedan använder de sina händer för att slita upp min mage vilket göra att jag studsar upp och ner på bristen. Dessutom känner jag att de sliter och drar inne i mig, upplevs även mycket obehagligt.  Något av de värsta jag varit med om.   Att jag dessutom kan se allt de gör i lampan gör inte saken bättre. Fast jag valde att blunda.
Läkaren, en ung tjej, passade även på att ta bort mitt gamla ärr och göra ett nytt snyggare. Du fick en skönhetsoperation på köpet, sa hon.

När de är klara skjutsas jag till uppvaket och H och Bebis åker till avdelning. Jag ligger där i 1,5 timme tills jag kan röra knäna. Det är också läskigt att inte kunna röra på fötterna. Jag tänker att jag ska röra på fötterna, men det går inte. Skrämmande. Känseln kommer tillbaka snart.

Jag skjutsas till avdelningen och där är H och Bebisen. Jag har fruktansvärt ont i magen och kan inte röra mig. Måste ha hjälp med att röra mig i sängen. Barnmorskor kommer in och klämmer på magen.

Bebis sover hela första dygnet och bajsar. 8-10 bajsblöjor första tiden. Jag ligger i sängen och surfar på mobilen. Kommer ingenstans och har ont överallt. På kvällen kan jag ta mig från liggande till sittande på sängkanten. Om jag sover på natten? Nä. Hittar ingen bra ställning.

17 april, skärtorsdag

Efter frukost åker H och hämtar Elin. Jag ligger och kan inget göra. Får hjälp av en sköterska, duschar och tar bort katern. Bebis sover, jag ligger i sängen.
På em kommer H och Elin och hälsar på. Elin är jättestolt och duktig med bebisen.  Det är första gången, den eftermiddagen jag går upp och går ända till fikarummet. Kroppen är svullen och jag känner mig mer gravid nu än för tre dagar sedan.
De åker hem och jag vilar. Bebisen äter inget utan bara sover. Långtråkigt.
Magen är spänd som en ballong, fylld med gaser och luft. Att prutta är otänkbart, den fasanfulla smärta som uppstår när man spänner magen vill jag inte vara med om.
Det går inte heller att skratta, nysa, flytta sig i sängen, eller ligga på sidan.
Inget av de kläderna som jag hade packat ner har jag använt. Allt är förlitet, jag är för svullen!

18 april, långfredag

Själv. Kommer dock upp ur sängen och går iväg till frukosten med Bebis i plastbaljan. Dagen går ganska fort. Bebis vaknar och vi gör amningsförsök. Då somnar Bebis om! Vi väcker den, men jag har sömnmedel i mig. Sköterskorna ger ersättning från kopp. Dock så går det bättre och bättre och vi ser en klar förbättring än första dagen.

16:45 kommer H och Elin och hämtar mig och vi får åka hem. Yippie.
H har förberett räkfrossa till sig själv. Något besviken. Jag ville ha god mat när jag kom hem från sjukhuset. Men det löser han.
Flickorna sover i sängen och familjeförsörjaren på soffan…://

19 april, påskafton, hemma

Går ut till vår lekpark här hemma. Orkar mer och mer. Har dock mycket ont i magen särskilt när man ska lägga sig i sängen, eller gå upp ur sängen. Det är värst. Tar 8 alvedon / dygn.  Underbart väder. Saknar en uteplats.

Brösten är stenhårda och har tiodubblat sin storlek!

20 april
Återbesök på SÖS.  Vi tar bussen dit och går halvvägs hem. Därimellan leker vi i Rosenlundsparken. Detta hade jag inte orkat för 2 dagar sedan. Men sen är jag trött. Sitter inne en stund, sedan går jag och Elin ut och cyklar. Gör även pannkakor till barnet.

21 april
Summering: Jag har fortfarande ont i kroppen och det har nästan gått en vecka. Särskilt i magen. Att gå upp / ner i sängen är värst.  Det är inte så lyxigt som alla tror att göra snitt, det är faktiskt värre. Eller det vet jag ju inte. Men du har ont i en vecka efter förlossningen.
Om det blir något mer barn så ska jag vara sövd när de skär / gräver  i mig! För det vill jag aldrig mer uppleva.

Under dagen hade vi besök av mormor /morfar, var på SÖS, och sedan kom farmor/farfar och Robin. Alla ville titta på underverket!

Ha en underbar Annandag påsk!

Annons
Annons