Annons
Annons

Att arbeta med friskvård

Anna Ledberg

Groddat är godast
21 maj, 2014
Att arbeta med friskvård

Fortfarande när jag talar om att jag, när jag blir stor, vill jobba med hälsa, alltså med friskvård blir jag tipsad tjänster på sjukhus, på vårdcentraler, hos försäkringsbolag (?). I all välmening förståss, men jag skriker inombords för det är långtifrån vad jag menar. När man jobbar på sjukhus eller VC jobbar man med SJUKA människor. Skadan är liksom redan skedd. Man får ett plåster, ett piller för att sedan åka hem. Det jag vill jobba med är att sprida en hälsosam livsstil för friska människor så att man slipper åka till sjukhus. (Många av dagens ”diagnoser” som man får av en doktor går att slippa undan med rätt levnadsvanor) screenshot-1399994016   Det är viktigt att komma ihåg att kroppen fungerar som en helhet. Kroppen, knoppen och själen måste måbra.  Allt hänger ihop.

Det handlar om en dagliga val:

Vad äter du? Handlar du ren mat eller giftig?

Sitter du och arbetar? Vad har du för stol? Prova en pilatesboll?

Annons

Gnäller /surar du mycket?  Sådant dränerar en på energi. Är cheften dum i huvudet och du irriterad för du suttit i bilkö i en timme? Innan du kommer in och låter all ilska gå över på familjen – ut och gå! Utan att bytaom går du en snabb runda runt kvarteret! Bara prova! Kvällen blir bättre, lugnare!

Lär barnen bra mat redan från början. Så väljer de inte ”barnskräpet” i butiken!

Gör något kul varje dag! Skratta!

Bry dig inte om vad andra tycker och tänker och gör. Bara för att någon gjort något måste du också göra så? Vågra göra saker själv! Om alla andra tar hissen, vågar du själv ta trapporna? Eller tvärtom?

…………..………….…………..……………

Friskvård är jättestort och det handlar om att förebygga sjukdom. Alltså all sorts sjukdom.  Ha ett sunt tänk och tänk lagom! Lagom är faktiskt någon sorts nyckelord. Lagom med motion, lagom med mat.

Använd ditt sunda förnuft och lyssna på kroppen.  Om du har ont någonstans försök tareda varför innan du tar din alvedon.  Kroppen talar till dig om du bara vågar lyssna. Och ja den talar ditt språk;)

Annons
Annons