Annons
Annons

Latmaskenslasse

Anna Ledberg

Groddat är godast
2 juni, 2014
Latmaskenslasse

Här om dagen gjorde vi ”latmaskenslasse”  – alltså en superenkel, relativt nyttig och god lasagne.  Ger dessutom lite disk!

20140601_114819

 

Du behöver:

Annons

1 påse fryst spenat
1 paket fetaost
lasagneplattor

Bechamelsås
smör
mjölk
mjöl
ost
Kryddor, salt, peppar, muskot

Tina spenaten, i rumstemp, i micron eller på spisen. Krydda.

Gör såsen: Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och sedan mjölken. Låt koka under omrörning så det tjocknar. Krydda.
Lägg plattor i en form, lägg över spenaten och smulad fetaost. bechamelsåsen, bygg flera lager enligt den principen.

Sista lagret bör vara sås och ost annars bränns plattorna så lätt.
Grädda i ugnen enligt vad som står på lassepaktetet. Låt helst stå och vila några minuter (5-10) innan ni serverar.

Glad köttfrimåndag!

 

Annons
Annons