Annons
Annons

Åhh mitt sommarlov

Anna Ledberg

Groddat är godast
25 juni, 2014
Åhh mitt sommarlov
Dela inlägget

Nu är det snart dags för sommarlov. 3 dagar kvar på förskolan och sedan är Elin ledig i fyra hela veckor. Jag känner mig klyven till detta, visst det ska bli skönt och vilken bra mamma jag är  som låter Elin var ledig så länge och bara vara med mig.

Den andra sidan känns lite panikartad – hur ska jag som den bara mamman jag är kunna inspirera, motivera och vara en bra lekkamrat i 4 hela veckor när jag samtidigt har den lilla att ta hand om. Allt blir svårare – vi kan liksom inte bara sticka och bada. Även fast vi har en underbar plaskdamm 400 meter från vårt hus.  Fina sommardagar är det fullt med barnfamiljer där. Vilket gör det svårare att hålla koll på den stora att hon inte springer iväg eller drunknar samtidigt som jag måste se till den lilla. H har ingen semester så jag blir själv.

När jag frågar Elin vad hon vill göra på sitt sommarlov så svarar hon leka med Melker, Melker är bästa kompisen på förskolan.  Och så känns det faktiskt rätt taskigt att låta henne vara hemma så länge. Utan Melker. Eller någon annan kompis. Som bra mamma vill man göra det som är bäst för sitt barn och i det här fallet skulle det nog vara att låta henne gå på förskolan under sommaren. 20140625_073836En bild från i morse!  Syskonkärlek och morgonmysigt!

Annons
Annons
Annons