Annons
Annons

Fettfri paj med mycket fibrer

Anna Ledberg

Groddat är godast
30 mars, 2015
Fettfri paj med mycket fibrer
Dela inlägget

IMG_7714

Efter 48h med mycket snask och oregelbundenhet ville jag ha något nyttigt och  mer fibrer så jag slängde ihop en paj med broccoli, belungalinser, och tomat.  Pajdegen är helt utan fett. Nej, inte alls torrt! Tyvärr kommer jag inte ihåg det exakta receptet för jag hjälpte Elin göra en överraskningspaj till pappa Herman samtidigt.  Hon gjorde en paj med falukorv och äpple, men tyvärr med för mycket salt.

Pajdegen
1 kokt potatis
havremjöl – mixa eget eller köp, havremjöl innehåller mer mineraler, vitaminer och är rikt på fibern betaklukan som kan sänka kolestrolvärdet.

Annons

ljust teff
vetegroddar
vatten

Mosa potatisen så den blir helt slät, lägg i mjölerna och vattnet. Justera med mer mjöl eller vatten. Det blev en kladdig degklump. Tryck ut i en välsmord pajform (ok, här används lite fett) Doppa fingarna i mjöl om degen är för kladdig när du trycker ut den i formen.

Äggstanning
Ägg
Vatten
lantbuljong
Vispa ihop allt

Fyllningen
Kokta belungalinser
Broccoli
Tomater

Gör så här:
Sätt ugnen på 200grader
Lägg linserna i botten på pajskalet, sedan broccolin och skivad tomat. Häll över äggstanningen. Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter. Beroende på hur stor din paj blir.  Jag hade alltså ingen ost på toppen.

Serveringsförslag
Råkost och lök. Löken hade jag lagt i vatten en stund, för att bli av med lite av den starka smaken.

IMG_7717

Annons
Annons