Annons
Annons

Går du ofta och lägger dig utan att vara trött?

Anna Ledberg

Groddat är godast
8 maj, 2015

Hur ofta går du och lägger dig ”naturligt” trött och hur många gånger går du och lägger dig utan att känna dig trött?

Naturligt trött vad är det, nu då?  För mig är det en känsla av att ha gjort saker under dagen. Ok, ”göra något” är ett laddat begrepp nu när folk har kalendrarna uppbokade halvårsvis – jag tycker ändå att det är viktigt för ”kroppshälsan”, både kroppsligt och mentalt att ha gjort något varje dag.   Göra något för mig = ta en promenad, vara ute, prata med folk, känna sig viktig och behövd.  Eller jobba, plugga osv.

Det var på Elins förskola som jag först hörde ordet naturligt trött, de gillar att vara ute i skogen och leka och då blir barnen naturligt trötta.

Om man inte har ett arbete, och en chef som säger åt dig vad ska göra är det viktigt att du tar tag i detta själv. Hur känner man sig

Annons

”viktig och behövd” om ingen vill ha en?  ( Har man inget jobb är det lätt att nervärdera sig själv och anse sig själv vara värdelös och så vidare, vilket gör det extra viktigt att hitta bra rutiner som passar sig själv. Vilket gör att man inte får tid att tänka dåliga tankar om sig själv och inte hinner bli uttråkad)

Vad jag försöker säga är att det inte är ok att sitta och slösurfa dag efter dag. Varför? För att då blir man bara uttråkad, sjukligt uttråkad! Och en som är sjukligt uttråkad känner sig inte naturligt trött och har inte lust att göra någon ting.

Jag är glad och tacksam att jag fortfarande känner att jag vill röra på mig, ut och springa när jag har varit stillasittande en hel dag.

Som vanligt! Se helheten om alla dina dagar till 99 % består av att slösurfa då kan det vara vits att få in lite bra rutiner, men om du gör det EN gång/ eller någon gång så är det inget att snacka om.

/

Annons
Annons