Annons
Annons

svårt att nå dina mål – dags att detoxa själen 2

Anna Ledberg

Groddat är godast
10 maj, 2015

Jag tycker detta är så intressant och kan ge svar på varför folk har svårt att nå sina mål. För mig handlar detta om en inställning i huvudet, jag tror att många, inte bara jag också ”lider av detta” – tankar och begränsningar om sig själv att man inte vågar / kan / vill nå sina mål.

I förra veckan skrev jag om detta tidigare och gav några handfasta tips på hur man komma åt sina begränsande tankar som ställer till det för oss och vad hjärnspöken är.

Idag tänker jag fördjupa mig i orden ”begränsningar” och ”awerness”

BEGRÄNSNINGAR

Annons

Begränsningar i tankar om en själv. Alltså vad man tror är möjligt och vad man är kapabel till att göra. Vad nöjer du dig med, det du har eller ser du all värdens möjlighet. Begränsningar i tankar sker ofta omedvetet och det är hjärnspökena som talar. Samma hjärnspöken som jag skrev om i förra inlägget. Begränsningar i din tanke om dig själv förstör hela ditt flow .

AWERNESS 

Ett viktigt steg är att faktiskt förstå och fatta att det är dina begränsningar som håller dig tillbaka för att nå ditt mål. Bara att komma till insikt är stort nog. Att förstå att man har begränsningar i sina tankar som förstör allt. Man kan börja med att säga till sig själv:  Ja det VAR så, men det ÄR inte så nu. 

PORTFOLIO

Nu är det bra att börja påminna sig själv om hur bra man är och vad man kan.  Ett sätt är att samla på sig och spara på saker man har gjort bra. Som en portfolio. En portfolio är en pärm eller liknade där du sparat det du gillar och gillar att visa upp. Du kan givetvis skapa en portofolio för din privata egoboosts skull.

Svårt kanske att skapa en portfolio om man inte är estet som har en massa vackra målningar eller en låtskrivare som har sina låtar i en mapp på internet. Men samla ihop andra saker som ger dig något. Som du har gjort själv.

Ett annat trix att förstå ”ens storhet” är ett skriva en Tack-för-idag-det-gjorde-jag-bra dagbok. En dagbok där du varje kväll skriver ner minst tre saker som du gjort bra under samma dag. Det är en egoboost som heter duga!

Jag till exempel gillar att tävla om då jag ägnar mycket till åt att tävla händer det till som tätt att jag vinner och alla vinstmailen lägger jag i en skärskilt mapp i min mailkorg. Bara genom att kolla in där, och se alla rubiker som ”Grattis!”, ”Du är en vinnare” så ger det mig en egoboost och alla mina begränsningar om att jag inte skulle vinna försvinner och jag fortsätter givetvis att tävla. Och vinna.

It´s  all in your mind.

Annons
Annons