Annons
Annons

Ja, men…. (4/5)

Anna Ledberg

Groddat är godast
4 juni, 2015
  • Ja, men du gör ju så! 
  • Ja, men jag hade en så taskig barndom alltså kan jag inte….
  • Ja, men jag har inte tid, pengar, ork, lust….

    Känner du igen påståendena? Allt är bara ursäkter för att slippa undan. Människan ÄR lat av naturen och vill gärna ha det så bekvämt som möjligt alltså inte göra något som hen inte känner igen. Jag talar ofta om att göra ”en förändring” och det kan vara att våga tänka annorlunda. Antingen mot sig själv eller emot samhället / kompisarna.

Annons

 

  • Det kan hända att Jag gör så.. men du behöver inte göra det.
  • Kan hända att du haft en överjävlig barndom, MEN det var då. Det har redan hänt. Vill du fortfarande sitta och älta det eller göra något nu? Finns det något från din barndom som du har lärt dig? Och kan jobba vidare med?
  • Det kan hända att du inte har ork, pengar, lust, tid…., men vill du att några sådan saker ska hindra dig från att göra vad du vill?  Hittar man inspirationen får man ofta ork, lust och tid. Pengar – fy fabian vad det tjatas om pengar hela tiden. Jag vet att saker kostar pengar, men ALLT i livet behöver inte kosta pengar. Bara man ser möjligheter och inte begränsar sitt synsätt.  Folk är så vana att jobba, jobba, jobba ( för någon annan) ta banklån och köpa hus.

    EXEMPEL

    Jag hörde ett exempel om en tjej som älskar att spela teater, men det gav inte henne några pengar så att det räckte till mat, räkningar och hyra. Därför delade hon ut tidningarna på natten och spelar teater på dagen / kvällen. Hon lever sin dröm!

    Jag hörde ett annat exempel, en tjej ( igen) ville starta ett cafe hon fick inte låna pengar av banken hon skrev om sin dröm på Facebook och bad om pengar och hon fick ihop mer pengar från vänner / bekanta på Facebook än vad hon hade tänkt låna från banken. Hon lever också sin dröm!

  • Hur många Ja, men….. hindrar dig från att leva din dröm?

    De andra avsnitten i samma serie:

    Del 1: Banklånet och vad jag vill (28/5)
    Del 2: Vad hände egentligen? – Inspireras, förvirras och bli arg. Kantrellmetoden. (30/5)
    Del 3 : Hur börjar man? (2/6)
    Del 4: Ja, men….(4/6)
    Del 5: Det nya ekonomitänket (6/6)

    Annons
    Annons