Annons
Annons

Odlar vetegräs

Anna Ledberg

Groddat är godast
22 juni, 2015
Odlar vetegräs
Dela inlägget

Jag tror att jag kommer få den mest orkeslösa ”nejsägaren” lite piggare med två vetegrässhot om dagen, så jag har startat en odling och ska så vetegräs. En supershot av det näringstäta klorofyllet kan få vem som helst att må bättre, tror jag.

Inte nog med det, jag hittade den här faktan om vetegräs (på rawfoodbyericas blogg)  jag tror knappt det finns något nyttigare än vetegräset.

Fakta om vetegräs
Följande 36 punkter om vetegräs är sammanställda av läkaren G P Earp-Thomas som vid Bloomfield Laboratories har utforskat vetegrässaftens verkningar i samarbete med dr Ann Wigmore.

Annons

1. Vetegräsjuice renar blodet.
2. Vetegräsjuice fungerar som en detergent (ett renande medel) i kroppen.
3. Använd vetegräsjuice för att bli av med mjäll. Gnugga in juicen i huvudsvålen. Skölj bort den. Schamponera.
4. Använd vetegräsjuice vid infektioner i slidan.
5. Duscha med vetegräsjuice
6. Vetegräs, också i små mängder i dieten, förebygger tandskador. Tandskador är tecken på degenerativa förändringar i kroppen.
7. Gurgla med vetegräsjuice mot tandvärk.
8. Gurgla med vetegräsjuice mot halsont
9. Varblåsor i munnen? Använd vetegräs som genomdränkts med juice och lägg på det skadade området eller tugga på vetegräs för att läka det onda.
10. Drick vetegräsjuice vid hudbesvär.
11. Vetegräsjuice kan användas för att sterilisera.
12. Vetegräsjuice hindrar håret från att bli grått.
13. Använd vetegräsjuice som vitamindryck.
14. Använd vetegräs som skydd och läkande kraft vid brännskador.
15. Vetegräsjuice ger en känsla av styrka, både till kropp och själ, hälsa, tålamod och välbefinnande.
16. Vetegräsjuice ger renare blod och en bra matsmältning.
17. Vetegräsjuice är ett utmärkt munvatten som drar ut gifter från tandköttet.
18. Vetegräsjuice är bra för alla slags blodsjukdomar, däribland blodbrist.
19. Vetegräsjuice innehåller enzymer i mängd (Enzymer är för kroppen livsviktiga ämnen).
20. Vetegräsjuice är ett utmärkt hudrengöringsmedel, som kan absorberas genom huden och tillföra kroppen näring. Häll vetegräsjuice i en balja med varmt vatten, tvätta dig med vetegräsvatten under 15–20 min och skölj till slut i kall dusch.
21. Vetegräsimplantat eller lavemang läker och avgiftar tjocktarmen, men det läker och renar också inre organ. Först ett vanligt lavemang och sedan inplantat, dvs. minst 1 dl vetegräsjuice förs in i tarmen och hålls kvar om 20 minuter.
22. Vetegräsjuice är utmärkt mot förstoppning genom att öppna tarmen.
23. Vetegräsjuice desinficerar dvs. tar bort och dödar bakterier.
24. Dr Birscher, vetenskaplig forskare, kallade klorofyll ”koncentrerad solkraft”. Han sade att klorofyll ökar hjärtats funktion och påverkar kärlsystemet, livmodern, inälvorna och lungorna.
25. Enligt dr Birscher använder naturen klorofyll som ett medel att rengöra, återuppbygga och neutralisera gifter i kroppen.
26. Vetegräs kan lösa upp ärr som bildats i lungorna genom inandning av sura gaser. Den skadliga effekten av kolmonoxid minskar, eftersom klorofyll ökar hemoglobinproduktionen.
27. Vetegräsjuice minskar högt blodtryck, eftersom juicen minskar mängden gifter i kroppen och tillför blodet järn som förbättrar blodcirkulationen.
28. Vetegräsjuice vidgar kapillärerna (kroppens minsta blodkärl).
29. Vetegräsjuice neutraliserar guanidin (kolsyreamidin) som är en giftig produkt som bildas vid nervchocker och brännskador och som orsakar muskelsvaghet, förruttnelse, huvudvärk och magsmärtor.
30. Vetegräs är en utmärkt källa för laetril (kallas också vitamin B-17) som selektivt kan förstöra cancerceller men har liten effekt på normala celler.
31. Vetegräs övervinner strålning, förruttnelse och dålig lukt i hemmet.
32. Vetegräs omvandlar farliga oorganiska kemikalier till ofarliga. Besprutade frukter och grönsaker kan rengöras med vetegräs i sköljvattnet.
33. Tungmetaller som bly, kadmium, kvicksilver, aluminium och överdriven mängd koppar, kan med framgång minskas med små mängder vetegräsjuice som ökas gradvis.
34. Vetegräs är en av de rikaste källorna av naturligt A- och C-vitamin. Det är också ovanligt rikt på B-vitamin. Det är en utmärkt källa för kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium, svavel, kobolt, zink och proteiner.
35. Jordbruksforskaren Pfeiffer anger att torkat vetegräs innehåller 47,4 % protein, dvs. tre gånger så högt proteininnehåll som i kött.
36. Vetegräs bygger upp de vita blodkropparna genom ämnet allantoin bättre än något annat medel. Detta ger en säker minskning av sjukdomsfrekvensen, förutsatt att dieten med levande föda är organiskt riktigt odlad.

vetegr_s-460x460

Det är skillnad på färskt pressad vetegräs och vetegräspulver så kan du, odla själv. Köp en vetegräspress, de är inte så dyra, man kan även pressa olika andra skott, som ärt eller solros i pressen.

Annons
Annons