Annons
Annons

Mungbönsbiffar med kokos och ingefära – Vegan, glutenfri, lätt att göra

Anna Ledberg

Groddat är godast
28 september, 2015
Mungbönsbiffar med kokos och ingefära – Vegan, glutenfri, lätt att göra
Dela inlägget
IMG_8331
Passar utmärkt som matlåda med sallad på matvete, morot och haricovert.
IMG_8335
Mungbönsbiffar med kokos och ingefära

Vill tipsa om ett gott recept jag hittade på igår. Superlätt och jättegott! Se receptet som inspiration och inte något som man slaviskt måste följa.

Mungbönsbiffar med kokos och ingefära.

Annons

Lägg mungbönor i blöt när du är på jobbet
Koka mungbönorna enligt paketet. Detta moment kan du ha klart och stående mise-en-place.
Häll bort vattnet, spara. Mixa / stöt bönorna med t.ex potatisstöten, Rör ner kokosflakes, färskriven ingefära, gurkmeja, buljong, tillsätt kokvattnet om biffarna känns torra. Smaka av.
Forma till biffar och stek i varm panna några minuter på varje sida.

Biffarna passar bra till en sallad, till kokt potatis, eller någonsorts gratäng.

Perfekt som köttfri måndag, tycker jag.

 

Annons
Annons