Annons
Annons

Måste man göra saker när man är ledig?

Anna Ledberg

Groddat är godast
28 december, 2015
Dela inlägget

Idag funderar jag på om man måste…

  • Göra saker hela tiden?  Nja men om hela ens liv går ut på att inte göra saker så är det trevligt att göra det någon gång ibland. ( I den här texten menas ”livet” om tiden före och efter jobbet under en dag, för folk lever inte – de arbetar, något som jag märkt efter lite research)

    Vill du vill ha det som du har det, då behöver du inte göra något.   Och är den tid som man ” lever” trevlig eller ångestfylld.  Kolla hur man spenderar livet? Är man så trött efter jobbet att man måste titta in en skärm och inte röra sig ur fläcken?
    Jag gillar att skapa saker, göra, producera, vara ute, ifrågasäta. Jag vill leva mitt liv och inte vara ångestdriven eller radiostyrd.  Visst finns det olika nivåer på ”att göra saker” – jag vill absolut inte ha varenda sekund inbokad, men gärna minst något varje dag.  Att sitta på en stol en hel dag är helt och hållet bortkastad tid för mig.

Annons

 

  • Lära sig saker hela tiden? Ja det tycker jag. Stanna upp reflektera om situationen.  Är det så att du alltid träffar på ”översittar” typer som ska bestämma? Eller hamnar du i situationer som du redan har varit i / upplevt?  Då kanske det är dags för dig att säga ifrån, även om man inte vågar. Särskilt om du inte gillar situationen eller delar av situationen. Det är meningen att du ska säga till, annars kommer du få göra samma sak om och om igen, tror jag. Självklart är det viktigt att lära sig kunskap och om saker också,  men jag tror  att det är viktig att lära sig om sig själv i första hand.                   Visst kan du gå hela livet utan att göra något eller lära dig. Det går jättebra, folk för det hela tiden.
    Gå inte miste om livet bara ? Lev inte i en koja när du är värd att bo i ett slott. Vad jag menar är att man kan få något mer och man tar vara på livet, lär sig, utvecklas, går vidare och gör något.

Annons
Annons