Annons
Annons

Avslöja dina ursäkter

Anna Ledberg

Groddat är godast
7 maj, 2017

 

Vi har alla våra ursäkter för att slippa göra saker, eller hur?

Jag brukar säga att den som vill gör, måste du tjata på någon så vill hen inte. Så sluta tjata – det enda som händer är att du tjatar sönder öronen på din vän.

All förändring måste komma inifrån och den som inte vill på riktigt hittar på ursäkt efter ursäkt för att slippa undan.

Annons

Fundera över:
Varför vill du? Varför vill du inte?

Detta gäller ju allt i livet, om det så gäller vikt eller hälsa, skapa ett nytt liv, flytta, byta jobb, lära sig något nytt, det vill säga en förändring. Något som inte är som det brukar vara.

De flesta människor val ha sin trygghet och det gamla vanliga. Vi är i regel rädda för förändring, eftersom det är en otrygghet och en osäkerhet Vi vet vad vi har men inte vad vi får.

Använd inte andras ovilja för att slippa göra något!

Om din ursäkt är att ”åh men han vill ju inte följa med till xxx”  så handlar det om han inte om dig. Nä, han kanske inte vill följa med till xx om det är viktigt för dig åk själv då. Det blir bara en dålig stämning om mellan er om du låter någon annans ovilja styra ditt liv.

Hur gör du för att få andra att göra som du vill då?
Det är svårt att få någon att göra som du vill, om hen inte vill först. Så vad du kan göra är att arbeta enligt principen Show dont tell. Gör själv, gör helt själv. När du har gjort så ofta och mycket att du har skapat ett resultat som andra vill ha – då kommer de att komma frivilligt. Om du vill få någon att lämna sin trygghet om det nu är TV-soffan för en löparrunda eller Heltidsjobbet för att köpa en husbil och åka runt utomlands så måste du kunna visa upp ett resultat som gör andra nyfikna och som bevisar att det fungerar. 

 

Annons
Annons