Idag tänkte jag ha lite kockskola!
Min specialitet är att göra glass på bananer och jag tänkte faktiskt visa hur man gör.
- Börja med bananer! Massor. De SKA vara brunpickiga och halvmörka. Räkna med 5-6 bananer per portion. Men affären ger ju bort dessa, eftersom ingen köper dem:D
- Skiva bananerna och lägg i frysen. Minst 1 timme.
- Bild nedan: Lägg banerna i en matberedare och mixa. De blir smuliga.
- Fortsätt mixa. Mixa länge, banerna blir smuliga först - det är helt rätt.
- När du mixat och eventuellt tillsätt vatten ser bananglassen ut så här. Bild ovan. Fortfarande lite smulig.
- Fortsätt att mixa tills smeten blir len. Nu är bananglass smeten klar. Tillsätt bär, frukter, eller chokladpulver, vaniljpulver eller vad du gillar.
Själva mixningen tar säkert en 5-7 minuter beroende på din matberedare, så ger inte upp.
Lycka till!
Ps... min favorit är med smaken jordnötssmör och chokladpulver.