Annons
Annons

Tips och tricks i Coronatider – Hemester

Anna Ledberg

Groddat är godast
19 maj, 2020
Tips och tricks i Coronatider – Hemester

Nu är det ju hög tid att planera sin semester och enligt rekommendation får vi bara förflytta oss två timmar från vår bostadsort.
Så hur ska vi tänka.

Jag tänker så här att de bästa stunderna och de bästa minnena och det bästa ”allt” finns precis där vi bor och där vi är.

Det fina finns inom oss och precis runt oss – inte i GOA eller på en allincluvise i Grekland.

Annons

Har du…
Känt gräset på dina bara fötter, alltså känt, verkligen känt?
Har du sett sjärnhimlen? Alltså verkligen sett? En klar himmel? Har du lagt en pläd över dig i stolen på balkongen och sett?

Har du…
Tänt ditt triangakök i din tomt? i en park?
grillat marshmallovs över lågan?
( Jag har inget eget kök, men det fanns en snäll granne som ville låna ut sitt, men är nu själv beredd att lägga de pengar som krävs)

Jag tänker att man ska kunna vara på en och samma i flera timmar utan att bli uttråkad – Om man tänker så, vad behöver du ta med? Vad behöver du planera?
Mat? Dryck? Lekar? Något att göra?
Hur kan du få utevistelsen att räcka länge? Vad kan vi göra utan att få människor att längta hem sina elektroniska enheter?

TRÅKIGT för min tonåring? 

Ge barn, ungdomar och unga vuxna en meningsfull och ansvarsfull uppgift. Vad det kan vara beror ju på vad nu gör, men att hålla kartan om ni är ute och går, att hitta och samla ved till er brasa till kvällen?  Tänk om tonåringarna upplever det som tråkigt för att de ”inte känner att de är delaktiga” att de blir utanför.  De är ju i en känslig ålder och då är det extra viktigt att tanka kärlek. Precis som att det är viktigt att få smälla igen dörren till sitt rum och skrika stick.

Andra konkreta tips:

  • Gör Bäst i Test -test Särskilt kul om du gillar det programmet och dess utformning. Gör eget eller hitta något som redan finns
  • Tälta
  • Lär dig vad man kan äta i naturen.

Vad ska du göra på din semester?

 

Annons
Annons