Nu är det verkligen zucchinitider! Här kommer några ideer på vad man kan göra med den mäktiga grönsak. Vi fick en gigantisk av Maria och den räcker till mycket. Här kommer några tips.
- Fräs i pitabröd
Skär eller mandolina zucchini, morötter och lök fräs grönsakerna mjuka. Ha i tomatås, kryddor som ingefära och vitlök, gurkmeja.
Låt puttra tills allt är mjukt. Stek några falafflar till och värm pitabröd. Servera med gräddfil. Klart på några minuter. ( Ingen bild) - Zuccini och hallumi biffar
Riv zucchini och hallumi på grövsta på rivjärnet. Pudra över potatismjöl och låt stå några minuter medan du sätter på potatisen. Krama ur överflödig vätska och stek i hetpanna i ordentligt med olja. De blir godast när de är riktigt frasiga.
Annons
Servera med kokt potatis och sallad.
- Zoodles med jordnötssås
Mixa jordnötssmör, shoyo, agave, äppelvinäger, vatten, lime och soltorkade tomater till en sås.
Eftersom jag inte kommer i håg receptet är det viktigt att smaka av och lita på sina smaklökar.
Oh, jag det kan låt mystiskt men den här blandningen blir oväntat gott.
Jag använder den gärna till dippsås olika rullar, rulla in lite grönsker i tex isbergsallad och doppa i denna sås. OMG.
Såsen kan med fördel göras först och låta stå framme. Innan servering svarva zuccini och morötter med en svarv eller potatiskalare. Blanda med såsen och mixade pischtagennötter ( pumpakärnor är också gott)