Groddat är godast

Kikärtshamburgare

Hej alla!

Hoppas ni har haft det bra här, jag har varit lite frånvarande för jag har hållit på med ett annat projekt. Jag håller på  att hjälpa andra skapa ett liv som de älskar att leva genom passionen och intuitionen och har byggt upp en hemsida och facebook  Jag är inte riktigt klar - snart får ni se. Det kommer finnas en steg för steg, gör så här för att få ett liv som du älskar att leva.
En tanke jag har är att läsarna ska få följa mig, som skapar ett liv som jag älskar att leva, med bara två tomma händer.  Vet inte hur det ska få plats bara.

Så länge får ni hålla till godo med ett recept på kikärtsburgare.  Jag skickar ut receptet tidigt så ni hinner göra det till kvällen.

Kikärtsburgare ( 8-10 burgare) VEGAN

4 dl kikärtor ( torra)
1,5 gula lökar
1 dl soltorkade tomater
1 dl ströbröd
1 dl persilja
2 msk vatten, om du behöver för att få din matberedare att gå runt
salt, peppar och olja att steka i

Tillbehör

Sallad
Tomat
Groddar
Lök
Yoghurtsås med vitlök  / Byt ut till avokadomos om du vill göra hela rätten vegan

Gör så här

Lägg kikärtorna i blöt i cirka 8 timmar.
Hacka lök och de soltorkade tomaterna. Lägg kikärtorna i din matberedare tillsammans med lök och soltorkade, mixa lite. Tillsätt ströbröd, persilja, salt, peppar och lite vatten om det behövs för att din matberedare ska orka runt.
Mixa, smaka av.
Forma sedan till biffar, burgare och stek i olja i en varm panna . Stek några minuter på varje sida.

Gör i ordning tillbehören.
Skär upp tomater, lök och sallad.  Låt yoghurten rinna av, om det behövs. Blanda med vitlök och salt. Eller mosa en avokado. Lägg upp groddarna.

Servera med valfritt bröd och om du vill pommesfrittes. Det är gott att göra "pommes" på morötter!

IMG_8930

Lycka till! Vi ses snart igen.

Receptet kommer från "Det gröna skafferiet" av Karoline Jönsson