Groddat är godast

Chokladglass med hallon! Helt naturlig! 100% eko! Utan mejeri!

Idag har jag och Elin haft glassfabrik! Vi har experimenterat fram nya smaker och smakat oss igenom en palett med härligheter!

Vi vill börja med att presentera en chokladglass gjord på cashewnötter och kakao med en härlig botten av den godaste hallonsås.   ( Tips.... Sen kommer en vaniljglass med hallon, lakrits och limesås.....)

IMG_8089

Du behöver:
En stark mixer eller matberedare. Jag gjorde först i min matberedare med fick flytta hela smeten till min starka mixer.

Chokladglass på cashewnötter cirka 2 st

2 dl blötlagda cashewnötter
1 msk kakao
1-2 msk houng
0,5-1 dl vatten

Mixa allt till en jämnsmet. Häll i glassformar, spar lite plats för hallonsåsen och låt frysa nån timme.

Hallonsås - det blir sås över. Spara till t ex pannkakor, till yoghurten...

1 dl hallon
agavesirap
Mixa allt till en slät sås. Häll över chokladglassen. Frys igen.


Cashewnöts & kalamataolivstapenade

Här kommer tips på en tapenade att göra! Min kompis Anna, veganen som inspirerar mig med goda veganrecept gjorde detta som fyllning på en ( vegan) smörgåstårta på ett kalas här om helgen och givetvis ville jag ha receptet:

Cashewnöts & kalamataolivstapenade
2 dl cashewnötter, blötlagda i minst 8 timmar
1,5 dl kalamataoliver, urkärnade
Lite vatten  (cirka 0,5 dl)
Persilja på toppen

Gör så här
Lägg allt i en höghastighetsmixer eller en matberedare och mixa tills de är en jämnsmet. Jag mixade i min mixer och blev tvungen att tillsätta vatten för att smeten skulle orka gå runt.

Passar utmärkt till:
Som smörgåspålägg, som dipp till grönsakerna, till rawfoodknäcket, ungefär till vad som helst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kanon gott