Groddat är godast

Cherrychiapudding

cherrychiapudding

Nu är körsbären mogna hos oss. Precis utanför uteplats växter två stora körsbärsträd med mogna frukter. Nästan varje dag är jag där och plockar.

IMG_8233

Körsbärsplockaren!

Herman har uppfunnit en körsbärsplockare så vi kommer åt de bär som sitter högt upp.

Jag gjorde en cherrychiapudding med alla körsbär. Hur lätt som helst.

Cherrychiapudding

Körsbär, utan kärna
Chiafrön
Vatten
mixa allt med t ex stavmixern, häll upp i skålar och låt stå till den tjocknat lite. Över natten går bra. Klart att servera.

Mors!


Chiapuddning i vaniljsås! Mejerifri!

20141121_065808

 

Dagens goda frukost blev chiapudding i vaniljsås. Själva vaniljsåsen baseras på casewnötter så den är mejerifri men inte nötfri.

Receptet ger cirka två portioner

3 dl blötlagda ( minst 8 timmar) cashewnötter,

2-3 dl vatten

2tsk vaniljsocker, ekologiskt

Mixa i din mixer. Gott redan nu eller tillsätt

1 msk flytande koksfett, ekologisk

1 -2 tsk houng, ekologisk

Fortsätt mixa och smaka av. Smakar inte casewnötter alls utan de ger bara en skön, len konsistens på såsen.

Häll upp såsen i skålar och rör ner 1msk chiafrön i varje. Rör ordentligt. Låt stå över natten.

Själva såsen smakar också gott till färska bär ( om ni har några kvar i frysen från sommarens självplock)

Trevlig fredag!