Groddat är godast

Ät mer fett!?

Jag har blivit åtsagd av flera, oberoende av varandra, att det är viktigt att äta mycket fett i slutet av graviteten. De ger i all välmening tips och idéer och förslag; ostar, gräddiga såser och bakelser. Och kött!  Och du måste äta kött, annars xxxxx (sätt in valfri sjukdom) med bebisen

De frestar med en dignande LCHF meny. Jag blir inte så sugen. Ärligt.

Jag är inte fettskrämd eller rädd för fett. Jag äter mycket fett! Men så en dag, ganska nyligen , hade jag ätit upp en hel burk med jordnötssmör helt själv och när jag bjöd sambon för att smaka upptäckte han att burken nästan var slut så gick till attack:

Va? Har du ätit upp en hel burk själv? Det är inte bra med så mycket fett! Du kommer få hjärt/kärlkramp. Och tänk på stackars bebisen!

Det är inte så lätt alla gånger!


Vecka 37

"Jag får inte plats i mitt eget skinn!"

Så kan man sammanfatta veckan.

20140406_182652


v35 kläder

20140323_163603   Bjuder på en färsk bild påmig! I 35de veckan!   20140324_084813   Igår fick jag tillbaka Elins alla bebiskläder som varit utlånade i treår. Den här Nassedräkten ska jag sätta på nya bebisen till jul med en lapp "ät inte min rumpa!" 😉 20140324_084524   Kläder i STL 62-68         20140324_084722   Kläder i storlek 50! Alla omlott bodysarna är rosa! Så urklädmässig synvinkel hoppas jag på en till tjej. Det fanns även kläder i storlek 44 som jag tror vi kommer att få börja med. Rosa!  Detta pga att jag är liten och att jag har en stark känsla av att även detta barn kommer bli underburet.   En urgullig vit jacka och skor (rosa) låg i även i kassen. Och min gamla babybjörn! Yippie!

Elin är hemma idag pga feber. Hoppas hon somnar och sover länge för jag har jättemycket matte jag behöver göra! Förra lektionen fick vi ett papper på exakt vilka tal som kommer på tentan. Så egentligen har vi fått hela provet - vilket gör att det känns extra retligt om jag inte hinner plugga!

Trevlig måndag!


Funderar på BBVäskan

Jag satt igår (på mattelektionen!) och funderar på vad jag ska ta med mig till BB. När jag listat allt kom jag på mig själv att jag glömt något viktigt. Få se om du också ser vad det är

  • Sköna underkläder till mig. Stora trosor som monsterbindorna som får plats i, köp nya! Linne /Ammningslinne
  • Ombyten till mig och H
  • Kamera /laddare / mobil 
  • Mat /dryck. Hur kan jag ta med mig is?
  • Lipsyl
  • Monsterbindor

Ser du vad jag glömt?


Vecka 34

Fyfabian vad fort tiden gott alltså. Redan vecka 34 (av 40).

Kroppsliga symptom:

Jag är faktiskt mycket lyckligt lottad, med mina krämpor. Jag är fortfarande smidig och stabil. Klarar att sitta på golvet, i skräddare och så. Men jag gör det helst inte, jag blir lätt stel i leder. Skulle behöva stretcha ut / yoga ordentligt. (Eller "lagom" inte ta i för kung och fosterland)

"Det verkar som du glömmer bort att jag är gravid i nästan 8de månaden-  Ja, för du är ju så smidig och lätt." Ibland måste jag påminna sambon!

Jag har fått ont då och då i senan i insidan på högerben. Det kommer plötsligt och förlamar mig, men försvinner ganska snabbt.

Cravings och hunger:

Jag är faktisk ständigt hungrig och tycker att jag äter mycket. I veckan åt jag tre stekta ägg på macka och gröt till frukost. I går tre enorma portioner med potatissallad. Och har där i mellan inga som helst problem med en chokladkaka. Jag har fått en ny favorit Caramell och seasalt från Coops änglamarks sortiment.

Vatten, kokt avsvalnat eller kolsyrat. Läsk och "hälsovatten" smakar bara skit. Mycket, mycket känslig för konstgjorda  / tillsatta smaker som t ex stevia eller köpevatten med smak.

Förvirrad:

Jag känner mig mycket förvirrad och vet inte vad jag gör av saker och ting. Helt plötsligt är något försvunnet.  Som i torsdags försvann mina hemnycklar spårlöst! Klart man blir både rädd och nervös. Letade överallt! T.o.m bland soporna! Klart att jag kunde tagit extra nycklarna - men det känns ändå inte helt OK! Har sedan i torsdags inte tagit några längre promenader eller lekt på lekplatser längre bort, så att jag kunnat ha koll. Men så igår trillade de ur kapuschongen på jackan. Bra plats va? Där tänker man verkligen att man ska leta i första hand.

Sömn:

NJA si och så på den fronten. Iallafall på nätterna. Jag har jättesvårt att somna om efter ha varit på toa. I natt vaknade jag 03 och låg och vred mig till 04:30 då jag gick upp. Jag kan sova / vila på dagen så är inte så orolig. Går och lägger mig vid 20 tiden. Vardag som helg.

Ältande energitjuvar:

Jag ser framåt och orkar inte höra på saker som hände för tre år sedan. Gå vidare! Det finns folk som dränerar mig på energi och lägger på mig all sin oro. Folk ororar sig för MIN förlossning! Hur får man en som anser att man "inte kan lära gamla hundar att sitta" att det inte känns OK för mig men all denna oro och ängslan. Jag säger hur det är och ligger till men hen ska ändå envisas med att ändå göra på sitt sätt. Som hen alltid har gjort.  Hen får gärna hålla på, hos sig. Hos mig ser vi framåt, vi tar del av nyteknik och vi använder oss av vår nyfunna kunskap.

OK! Vi hörs! Goddag!

PS! Har ni sett snön som kommit under natten?  Passar mig perfekt - den här värmeböljan som varit har inte varit helt uppskattad av mig. (12 grader varmt är 12 grader för mycket! - Jag har alltid gillat kylan och snön!)


Vecka 31 – Inga kroppsliga symptom / hur ska jag hinna

Förutom kramperna i vaderna som i stortsätt gott över nästan helt har jag inte något kroppsliga symtom att klaga över. Jag klarar mig helt själv, inga hemmorjder i rumpan, inga sura uppstötningar, ingen foglossning, eller annat dumt.

Med den här korta tiden kvar, för det är faktiskt KORT, tid kvar så undrar jag hur jag ska hinna. Och jag som skulle gå på gravidyoga, gravidmassage och allt sånt. Några frågor återstår, som det faktiska VAR SKA VI LÄGGA BEBISEN när hen kommer - Jag har inte boat, jag har faktiskt inte fixat någonting. Alltså ingenting. Vi har ingen vagn, ingen säng....Jag hoppas, (hoppas) att nya bebis vill åka babybjörn.

Vi har inte bebissäkrat, ( tagit bort alla småleksaker) gjort plats för bebisens kläder och saker, vi har ingen skötbord, vi har ingen plats för något skötbord. ( Fast värre saker har faktiskt hänt, man kan byta på golvet, i sängen...)

Josefin har lovat att komma och styra upp saker och ting. Då blir det bra. Jag behöver en kompis som Josefin.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Något annat som jag tänker mycket på är:
Hur kan man? Alltså saker som för mig är helt främmande och som andra gladeligen gör utan att tänka sig för.
1) Hur kan man byta ut den trevliga och faktiskt det enda stället i "stan" där man kunde få en vettig salladslunch mot ytterligare ett kött och öl hak. Det hände på några veckor och redan nu är det fullt varje dag. Folk dricker öl och snapsar och äter kött. Ägarnas mission är att få hit den Europiska dryckeskulturen. Alltså dricka varje dag, och snapsa.  Hjälp säger jag.

2) Hur kan man ställa saker mitt i vägen? För mig är det  en GÅTA, när folk oftast karlar bara tar av sig  (läs) tappar sina skor och kläder mitt i vägen, så att någon annan måste plocka upp de för att ens komma fram.

Så vi säger så för nu! Jag har en massa att ta hand om innan jag kan börja göra mig själv i ordning. Plocka undan med disken och förberedda middagsmaten.  Och plocka ihop allt från tvätten. Och bädda sängen. Och laga frukost.  Tjing!


Vecka 30 -rätt besvärligt

Ska det kännas så här? Just nu är det extra besvärligt med allt.

Jag sover inget på nätterna och är så arg på dagarna. All vaken tid och energi går åt att vara arg. Jag surar, skriker, tänker elaka tankar om alla ( för alla som inte förstår mig är idioter)  Så akta er!

Jag kan bli arg för att det inte finns något eko mat i affären, för att sambon kan tänka sig köpa en ny TV ( "ska vi inte köpa en barnvagn???!!!") och för allt möjligt..

Även kroppsligt är det mycket jobbigt:

Jag kan inte klippa tånaglarna, sätta på skorna och dessa jävla stödstrumporna...

Dessutom, ska det kännas så här? Förra graviteteten var jag "sjuk" och låg på sjukhus. Själv ansåg jag mig inte alls vara sjuk - för jag hade INGA krämpor, alls. Enligt mig själv. Men nu, det är ju nu som jag behöver bli inlagd... Juh!

Förra veckan mätte jag magen, 96cm, över naveln.

Så vi höres!

 

 

 


“Smoothies är för bantare!”

20131125_144950

För bantare?

Förra året vid ungefär vid denna tiden på året hade jag och sambon en vild argumentation angående smoothies eller välling till kvällen till Elin. Han hävdade att smoothies var för bantare och att bara de som bantar kunde äta / dricka det. Därför var det enda rätta som oss som familj att ge köpe-industrivälling till vårt barn.  Jag blev såklart helt paff och tyckte  allt var bara en onödig diskussion. Och varför skulle vi ens göra något annat till henne när hon bad som smoothie på kvällen. Men så skulle han envisas med detta för bantare.

Smoohties är för alla människor. Det beror ju på vad du lägger i. Om du blandar ut ett pulver i vatten som det står viktningskning på är det för bantare.

På den tiden var ialla fall Elins favorit denna:
1 banan
0,5 avokado
65 gram babyspenat
1 päron
3 dl vatten
citronsaft efter smak
1 msk persilja

Eller denna som är signerad Josefin Jäger:
3 dl vatten
50 gram babyspenat
0,5 dl citronsaft
1 banan
0,5 avokado
1 apelsin
1 äpple
3 msk frysta havtorn.

Och hur man kan se detta som bantar mat? Det är för mig helt obegripligt! Och en annan fråga hur kan man ens komma på att jämföra detta med köpevälling?

Sempers köpevälling innehåller detta:

1 års Fullkorns Välling Havre, Vete, Råg.

Fabrikat : Semper

Innehåll:

Skummjölkspulver, avslatat vasslepulver, havremjölk, veg.olja ( palm, raps, solros) grahamsmjöl, vetestärkelse, rågmjöl,mineralämnen, (kalcium, järn, zink, jod ) emulgeringsmedel (veg, mono och diglycerider) vitaminer (A, D, E C tiamin, ninacin, B6, folsyra B12, pantotensyra, torrjäst.

Jag kom och tänka på detta igen eftersom jag ofta blir ifrågasatt och många undrar "hur kan du" när jag dricker gröna smoothies. Det klassas ju som detoxmat och hur kan jag vara så korkad och dum och äta detoxmat när jag är gravid. Och sedan kommer alla påpekanden om att man inte ska banta när man är gravid.....
Jag äter mat som är nyttig och näringsrik och som jag mår bra av. Den gröna drinken är supernyttig och supergod så jag tänker inte undvika den. Varför skulle jag?

Kram!

 


vecka 26 – ingen lugn stund

Här tänkte jag mig 5  minuters bloggande i lugn och ro, men går inte när Elin är hemma från dagis. Ingen lugn stund här inte på hela dagen.

Dagens gravid rapport:

Plus

hen sparkar och rör sig, mysigt oftast!

Kan och behöver inte göra allt, kan välja yoga istället för box på gymet och behöver inte skämmas för att jag alltid väljer det enklare (fysiskt) alternativet.

…….........…..............

Minus

orkar inte gå upp och ner hela tiden, 

Ont i ryggen, särskilt när jag legat still en längre tid.

Så, adjöss! Nu kallar plikten igen.