Groddat är godast

Pumpaspagetti

Nu är det pumpatider och jag testade för första gången någonsin att göra pumpaspagetti och blev faktiskt rätt nöjd.

20140930_155859

 

Jag använde ett verktyg som kallas strimlis ( sist jag kollade säljs strimlis och kompisen skalis på Electrolux home )och det gjorde det hela mycket enkelt. Jag åt pumpaspagettin rå. Gott. Nästa gång ska jag ge det ett uppkok och se hur det blir.

Till detta gjorde jag en enkel tomatsås.

Förövrigt har vi haft mycket i skolan, två (!) föräldramöten på förskolan. Jag älskar förädramöten eftersom vi alltid får pyssla med något.

Den här gången gjorde vi Trollet och de tre bockarna bruse.

20140930_191018

 

Fina va? Inte nog med det! Vi iscensatte hela sagan och spelade upp inför resten av gruppen.  Man får inte ha scenskräck här inte!

Jag har också hunnit med skolarbete, tandläkare och ett babyevent.

Jag har inte glömt temat.... Håller på att förbereder mig!

Kram!

 


Dagens lunch

Hej!

IMG_4067

Jag erkänner! Jag är en sådan som tar kort på sin lunch. Och inte bara det, även gärna tillverkningsprocessen..;D

Ett enkelt sätt att laga god grönssakspagetti är att använda en s.k svarv. Har du ingen använd en potatisskalare och hyvla fram strimlor.

IMG_4068

Nu är pastan klar!

Idag gjorde jag en sås på

1 dl fint mixade pinjenötter, 1 msk citronsaft, 2 msk olja och 2 msk vatten. Allt mixas ihop i din matberedare till en sås. Jag ångrar att jag inte gjorde dubbelsats på en gång för den var försvinnande god.  (Receptet kommer från början från Erica Palmcratz Aziz)

IMG_4070

 

På med ekologiska sesamfrön.

Idag blev det lunch framför datorn!

Ha en trevlig eftermiddag.