Groddat är godast

Tema: hjärtat del 3. Grönt och intuition

Så okey välkommen till kapitel hjärtchakrat!  Inom andligheten är hjärtchakrats färg grön (eller rosa) och här finns bland annat känslorna.

Idag uppmanas alla att lyssna på vad sitt hjärta vill. Det brukar även kallas intuition och är den första känsla /tanke som som slår dig när du gör /funderar på något.

Oftast är det den saken som är rätt för dig att göra just då. Det kan vara skrämmande att lyssna på sig själv och sin kropp när världen består av experter, självutnända eller någon med fint diplom.

För att kunna höra sig själv kan det hjälpa att

  • ta en digital detox (läs stäng av bredbandet) och allt annat som stör.
  • Stänga av huvudet!  Alla tankar och allt ältande som mal gör "ledningen upptagen." Så sant - är det upptaget kan inga andra meddelanden komma fram.

Gör saker som ditt hjärta vill. Och om det är rätt går det lätt!

do-more-of-what-makes-you-happy-2

Idag lägger jag på intuition - jag lyssnar på hjärtat /min inre röst och gör mer av vad som gör mig lycklig -  och klär mig i grönt på listan.

Nu är listan rätt lång - men ändå inga svåra saker och jag klarar ändå av att göra allt per dag.

Vilka av sakerna gör du?


Tema: hjärtat del 2. Te och paranötter.

Idag jobbar jag med antioxidanter - alltså ett ämne som skyddar kroppen. Man behöver inte veta hur - bara att de gör det!

Dagens hjärtstärakare blir antioxodanterna grönt te och selen. (Som finns i paranötter)

Så nu lägger jag på grönt te ( minst 1kopp /dag) och paranötter till listan. ( 3-4st räcker, men svårt att sluta, de e så goda!)

Nu ser mitt hjärtstärkande program ut så här:

Havregröt till frukost, trappor, grönt te och paranötter.

(Ät nötterna i en "säker"miljö,  som hemma! Folk kan vara superallergiska, så ät inte på buss/ t-bana /kontoret /på gymmet....)

Ha en fin dag!

 

 


Tema: Hjärtat del 1. Gröt och trappor

Denna vecka som avslutas med alla hjärtans dag nu på fredag kommer jag att ägna mycket tid åt hjärte-saker. Nä... ni känner väl mig vid det här laget så det kommer inte att handla om vare sig trosor eller gelehjärtan

Måndagen ägnar jag åt

1) Havregröt som är full av hjärtstärkeande egenskaper. Och det är faktiskt vetenskapligt bevisat!

2) Trappor, öka flåset  är alltid bra hjärtträning.  Den här veckan kommer jag spendera mycket tid på femtievåningen i ett hyreshus. Passar prefekt nu i alla hjärtans-veckan!

I morgon blir det nya hjärtstärkande tips!