Groddat är godast

Bollar med smak av jul – perfekt till adventsfikat

IMG_7153

Prova dessa rawa bollar. Med julsmak som passar utmärkt nu i juletider.
Bollarna smakar kanel, ingefära och lite kryddnejlika.
Recept :
2dl cashewnötter, fint malda i matberedaren
2 dl dadlar, utan kärna
1 msk honung
1 msk kokosfett
Kanel
Ingefära
Malen kryddnejlika efter smak, men minst 1 tsk av varje
Kör allt till den massa, en boll.
Rulla till bollar och ställ svalt.
Klart!


Linsbollar på julbordet!

linsbollar

 

Lite inspiration till er som vill äta lite mer vegetariskt på julen. Linsbollar is da shit. Ser precis ut som köttbullar, så Herman blev väldigt förvånad att jag stod och gjorde "köttbullar" i förmiddags.

Goda, nyttiga och mycket saftiga.  ( Ser lite torra ut på bilden, men icke!)

Receptet kommer från The Green Kitchen stories, men jag gjorde om det lite:

5 dl vatten
2,5 dl röda linser
Koka linserna mjuka i vattnet, tar cirka 15 minuter. Låt svalna något.
Lägg linserna i en skål / bunke och tillsätt:
3 msk tomatpuré
1,1/4 dl havregryn
cayennepeppar efter smak
salt efter smak

Blanda allt väl, ställ i kylen cirka 30 minuter. Ta ut rulla till bollar. Lägg på bakplåtsklädd plåt.
180 grader, 25-30 minuter
Vänd bollarna lite då och då.

Lycka till!