Annons
Annons

Meatfree monday: Linsmoussaka

Anna Ledberg

Groddat är godast
22 april, 2013
Meatfree monday: Linsmoussaka
Dela inlägget

Idag vankas en linsmoussaka

Gluten och laktosfri!

Du behöver:

2 auberginer, skurna på längden

Annons

Linssåsen:

2 gula lökar, fint hackad
1 morot, fint hackad
2 dl röda linser
2-3 dl vatten, ev mer
1 burk hela tomater
1 buljongtärning
salt, peppar och vitlök
Mjukstek lök och morot i kokosfett, tillsett sedan resten och låt koka tills linserna är mjuka

Bechamelsås
0,5 dl kokosfett
1 dl bovetemjöl
3 dl vatten

Smält kokosfettet och vispa sedan ner mjölet och tillsätt sedan vattnet. Vispa kraftigt tills det tjocknar.
Varva auberineskivor med linssåsen och bechamelsåsen tills du fyllt upp en form. Toppa med ost eller olja.

Grädda 200 grader. I cirka 20 minuter

Servera med sallad. Lycka till.

linsmoussaka

 

 

 

Annons
Annons