Groddat är godast

Pekannötssmör, morotsjuice och annat!

Den här förmiddagen har jag verkligen varit produktiv.

Redan klockan 7 hade jag fröbrödet i ugnen.

Sedan gjorde jag, något som blev bland det godaste jag ätit. Ett pekannötssmör!  Hittade inspiration till detta på facebook och nu vill jag dela med mig.  Så enkelt, så gott och så nyttigt.  Nötterna är rika på magnesium, zink, koppar, selen bland annat.
pekannötssmör

Pekannötssmör

En påse pekannötter a 75gram
agavesirap
salt
Mixa nötterna först i din matberedare, tillsätt sedan agave och salt. Mixa tills det blir ett smör. Klar. Ät som pålägg på fröbröd, som dipp till grönsaker, eller på ditt mjuka bröd.

Jag hann även med att göra juice, morotsjuice med ingefära.
morotsingefärsjuice
Till ett glas behövde jag 1 kg morötter och en stor bit ingefära.
Pressade i min juicesaftcentrifug. Klar.

Till lunch blev det aubergine, tomat och osttorn!

aubergine,tomat,ost

 

Aubergine, tomat och osttorn

Aubergine i tjocka skivor
Tomat i tjocka skivor
Ost, jag hade en Starco Selo - en ekologiks fårost

Stek auberginen några minuter, lägg på tomaten och sist ostbiten.
Klart!

Hoppas att du blev lite inspirerad och gör nu pekannötssmöret!  Tips. Titta i "julhyllan" i din butik, för det är lite svår att hitta pekannötter. Jag fick leta i fyra butiker....://

Ha en bra dag!