Groddat är godast

Wraps med asiatisk touch

Hej svejs

jag blev inspirerad av Kureras recepet på solskenswraps med rödbetsaioli så jag skapade lite samma. Fast med svenska rotsaker, groddar och en asiatisk dippsås.

Wraps med asiatisk touch

Rispapper

Vitkål
Morot
Rädisor
Alfaalfa

Riv eller hacka ner vitkål, morot och rädisa i strimlor. Blanda ihop i en skål tillsammas med alfaalfagroddar.
Koka upp vatten, lägg ner rispapper, ett och ett i det kokande vattnet. Vänta cirka fem sekunder, ta upp och lägg på en skärbräda. Fyll på med fyllningen. Vik ihop rispappret och lägg åt sidan. Upprepa.

Dippsås

Soya
Vatten
Vitlök
Chiliflakes
Ingefära
Koriander
Blanda ihop allt, smaka av.

Vid servering, doppa wrapsen i dippsåsen.

IMG_8440

 

 

 


Chips på potatisskal och morotsskal!

Det här var gott!

Chips på potatisskal och morotsskal

Hetta upp olja  i  en  kastrull. Lägg i skal av potatis och morot. Fritera. Låt rinna av på papper och  salta sedan.

Var försiktig, oljan blir jättehet! Ha lock till kastrullen nära tillhands och ta bort alla barn och husdjur.
Använd självklart bara ekologiska produkter!

PhotoGrid_1433350754222


Morotspasta med nötpesto

 

Dagens lunch slängde jag ihop på under 10 minuter. Fatta att det går snabbare än att vänta på en hämtpizza!

20140130_123832

 

Morotspasta med nötpesto
1 person
1 större morot, svarvad. För att det ska gå enkelt att svarva använd tjocka grönsaker.
Det blir mycket festligt om du blandar olika grön / rotsaker till din pasta. Tänk rättika, zuccihni, morot, rödbeta…

Peston
4 st paranötter
1 msk naturella casewnötter
1 msk naturell olja

“Pumpakärneparmesan”
Otroligt lik i smaken som vanlig parmesan!
Mixa pumpakärnor till ett strössel. Endel brukar lägga i Bjäst i sin pumpaparmesan, prova gärna  och se vad du tycker bäst om.

psst! på måndag 3/ 2 är det Andningens dag så passa på och andas ordentligt fram till dess..;D I morgon bjuder jag på en andningsövning som jag passande nog hittade.