Annons
Annons

Nyheter från Lycksele

Anna Ledberg

Groddat är godast
4 april, 2014
Dela inlägget

I en förskola i Lycksels förbjuds barnen äta socker! Där har man tagit bort alla produkter med tillsatt socker. De bjuds aldrig på kakor, kräm eller saft.

Detta är tydligen en så stor nyhet att SVT måste skriva om det! Titta här.

Två saker tycker jag är konstigt med artikeln, först ordet FÖRBJUDS. Förbjud är lika med något farligt, ett straff och det går lätt åt andra hållet. Är något förbjudet – gör man det ändå, fast i smyg.

Sedan att det faktiskt är så märkvärdigt att det måste komma med i media. Eller är det så? WTF, vilken förskola serverar kakor och saft till sina barn? Eller kräm.

Annons

Är då Elins förskola revolutionerade? Den är (naturligt) sockerfri, det är alltså en självklarhet något som man inte behöver tala om. DESSUTOM har de oftast ekologiska matvaror / produkter.  Och vad det gäller födelsedagar firas det inte med någon sorts mat utan med uppmärksamhet.  Herregud jag måste ringa media!
Min mamma jobbar som förskolekock och hon lagar all mat från grunden ( till 90% iallafall), inklusive tillbehör som äppelmos. Och hon tyckte det också var mycket märkligt att det kommer upp i media.

Har vi haft tur, eller är det vanligt med sockerfria förskolor?

Det är ett sånt jävla tjat om mat och socker så man får dåndimpen. Inte konstigt att man mår dåligt.  Är lite sugen att starta hashtaggen #talainteomdet  (fast utan matbilder…)

Annons
Annons