Groddat är godast

Cashewnöts & kalamataolivstapenade

Här kommer tips på en tapenade att göra! Min kompis Anna, veganen som inspirerar mig med goda veganrecept gjorde detta som fyllning på en ( vegan) smörgåstårta på ett kalas här om helgen och givetvis ville jag ha receptet:

Cashewnöts & kalamataolivstapenade
2 dl cashewnötter, blötlagda i minst 8 timmar
1,5 dl kalamataoliver, urkärnade
Lite vatten  (cirka 0,5 dl)
Persilja på toppen

Gör så här
Lägg allt i en höghastighetsmixer eller en matberedare och mixa tills de är en jämnsmet. Jag mixade i min mixer och blev tvungen att tillsätta vatten för att smeten skulle orka gå runt.

Passar utmärkt till:
Som smörgåspålägg, som dipp till grönsakerna, till rawfoodknäcket, ungefär till vad som helst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kanon gott