Groddat är godast

Chiapuddning i vaniljsås! Mejerifri!

20141121_065808

 

Dagens goda frukost blev chiapudding i vaniljsås. Själva vaniljsåsen baseras på casewnötter så den är mejerifri men inte nötfri.

Receptet ger cirka två portioner

3 dl blötlagda ( minst 8 timmar) cashewnötter,

2-3 dl vatten

2tsk vaniljsocker, ekologiskt

Mixa i din mixer. Gott redan nu eller tillsätt

1 msk flytande koksfett, ekologisk

1 -2 tsk houng, ekologisk

Fortsätt mixa och smaka av. Smakar inte casewnötter alls utan de ger bara en skön, len konsistens på såsen.

Häll upp såsen i skålar och rör ner 1msk chiafrön i varje. Rör ordentligt. Låt stå över natten.

Själva såsen smakar också gott till färska bär ( om ni har några kvar i frysen från sommarens självplock)

Trevlig fredag!