Annons
Annons

Grönkålspaj med fetaost och quinoa

Receptet på denna matiga, goda och vintriga paj är både gott och nyttigt med grönkål och glutenfri deg.

Redaktionen

15 november, 2017
Grönkålspaj med fetaost och quinoa
Dela inlägget

Receptet på denna matiga, goda och vintriga paj är både gott och nyttigt med grönkål och glutenfri deg.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Saltå kvarn.

Portioner: 6

Ingredienser

1 burk stora vita bönor
500 gram färsk grönkål
1 purjolök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 dl russin
4 ägg
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
200 gram fetaost
1 dl quinoamjöl
1 dl quinoaflingor
50 gram parmesanost, riven
50 gram pinjenötter
Salt
75 gram smör
Svartpeppar

Gör så här

• Sätt ugnen på 225 grader.

• Häll bort vattnet från bönorna och skölj dem i ett durkslag.

• Skölj grönkålen och riv den i mindre bitar. (Ta bort den hårda stocken i mitten.) Finstrimla purjolöken och hacka vitlöken fint. Fräs purjolök och vitlök i olivolja tills löken blir mjuk. Tillsätt grönkålen och fräs i några minuter till. Blanda i russin och bönor och smaka av med salt och peppar.

• Vispa ihop ägg, crème fraiche och grädde. Riv ner fetaosten i äggblandningen och smaka av med salt och peppar.

• Mät upp quinoamjöl, quinoaflingor, parmesanost, pinjenötter och en nypa salt i en bunke. Skär smöret i kuber och lägg det i mjölblandningen. Nyp ihop allting till en smulig massa.

• Smörj en rund springform med löstagbar kant. Fördela grönkålsfräset i botten på formen och häll över äggstanningen. Blanda runt lite så det blandar sig ordentligt. Fördela smuldegen ovanpå.

• Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 minuter eller tills äggstanningen har stannat och smuldegen fått fin färg. Täck eventuellt över pajen med bakplåtspapper eller folie om den skulle bli för mörk.

Av redaktionen

Sugen på fler pajrecept? På Kurera finns många härliga recept att välja på.

Av redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons