Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsocoachen

En liten tankeställare kanske?

 

godis
Hoppas ni haft en bra påsk allesammans! Själv har jag haft fullt upp med jobb och gäster i helgen därav minipausen här på bloggen. Hoppas ni stått ut med tystnaden! 😉 Nu är jag dock tillbaka igen och redo att guida er till en hälsosammare vardag!

Det här mer storhelger är ju ett rent h**vete för många som kämpar med att leva ett sunt och hälsosamt liv. Många frestelser dyker upp och godsakerna är svårare att motstå än vanligt. What to do? Först och främst tycker jag att man inte ska få panik om man har tagit EN godis. Det är inte vad du äter EN gång som spelar roll utan vad du gör den övriga tiden! Kom ihåg det! 🙂 Att stressa över EN godis kommer inte att hjälpa utan snarare stjälpa då många studier visar att stress har en negativ inverkan på vikt och livsstil. Däremot inte sagt att det är bra att svulla och frossa bara för att det är påskäggens högtid. Jag tror att många passar på att frossa ordentligt när det är högtider och leva extremt strikt den övriga tiden men det är inget jag förespråkar då kroppen kommer bli högst förvirrad och undra varför den får åka berg- och dalbana hela tiden då.
Det kan vara bra att ha i åtanke att 7000 kcal i överskott ger 1 kg kroppsfett. Det betyder alltså att du behöver äta 7000 kcal mer än vad du gör av med för att gå upp 1 kg i kroppsfett. Mycket tänker ni, eller hur? Men låt oss säga att ni åt lite fetare mat nu i helgen då bea-såsen åkte fram och så även pommes fritesen, en godispåse och några glas Coca cola fick det bli också. Gymbesöket ströks i almanackan för det var ju påskhelg eller hur...? Ja, då går det fort kan jag lova, mycket fort... Detta innebär då också att ni behöver göra av med 7000 kcal mer än tidigare för att bli av med 1 kg kroppsfett och plötsligt går det inte lika fort längre... Trist eller hur?

DÄRFÖR rekommenderar jag att leva balanserat, EN ynka liten godis emellanåt är faktiskt bättre än att frossa i socker och fett en hel helg även fast du varit strikt och duktig under veckan. 🙂

Ut och jaga balansen you guys! 😀

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Gör din egen Vicks Vaporub-salva

Blogginlägg

Vad har egentligen hänt med klassikern Vicks Vaporub? Ni vet apoteksvaran som används till nästäppa och hosta? Den verkar ha utgått hos leverantören och även jag har varit en trogen kund (trots skräpigt innehåll). MEN, jag gjorde min egen! Så du kan även göra en och självklart är innehållet naturligare! 😉 DIY: Smält ca. 1 […]

Semestertider

Blogginlägg

Semestern är slut och vardagslivet är igång! Trots riktigt kasst väder (har haft regn nästan varje dag) så har semestern varit händelserik! Jag har haft 2,5 veckor i kära Örnsköldsvik där jag har umgåtts med nära och kära. Det blev en weekend i Sundsvall där drinkar och god mat stod på schemat! 👌🏻 Efter det […]

Raw chokladbollar

Blogginlägg

Gjorde jordens kanske godaste chokladbollar i söndags och har ätit alldeles för många redan, hehe! Raw, nötfria, laktosfria och inget tillsatt socker. Så bra! Eftersom jag freestylar rätt ofta i köket har jag sällan recept man kan följa till punkt och pricka. Men jag tänkte försöka uppskatta mängden iallafall. Smeten mixas bäst i en matberedare och […]

Håravfall i Nyhetsmorgon

Blogginlägg

Igår tittade jag på Nyhetsmorgon och i vanlig ordning hade de besök av Dr. Mikael. Även känd motståndare till kosttillskott och naturliga preparat. Denna morgon var ämnet håravfall och en tittarfråga om huruvida kosttillskott kan hjälpa mot håravfall behandlades. Utan belägg, argument och källor avfärdades kosttillskott av Dr. Mikael. Enligt honom fungerar de inte alls. […]

Städa naturligt med No 06 Allrent

Blogginlägg

Många städprodukter idag innehåller massvis med kemikalier och kan framkalla en rad hälsobesvär. En grej som stör mig oerhört är att de sällan uppfyller det som utlovas. Ni vet det omöjliga med kalk i duschen..? Blä! I Karlstad är det relativt bra vatten men rören är desto sämre. Detta leder till en hemsk beläggning i […]

Pukka Green Collection

Blogginlägg

Har ni läst senaste Kurera? Så bra! 🙂 Att Pukka är en riktig favorit hos mig är nog ingen hemlighet. Eftersom jag är ett stort fan av grönt te kan ni förstå hur glad jag blev när deras Green Collection släpptes! 😀 Green Collection innehåller supreme matcha (ingen smak), clean matcha (citron), mint matcha, ginseng […]

Organic shop

Hudvård

Har ni testat nya Organic Shop? Såå bra! Dessa lanserades nyss i Sverige och satan i gatan vad de doftar gott! 😀 Jag har testat alla på bilden och kan verkligen rekommendera bodyscruben i mango. Wow! Har haft svårt för scrubs tidigare för tycker det är få korn (rinnig sörja som man aldrig blir av med) […]

Pray for Stockholm

Blogginlägg

Tiden går! I fredags var det två veckor sedan terrorattentatet i Stockholm. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen har hänt. På en plats där man vistats tusen gånger. I en stad där flera vänner bor. Ord kan inte beskriva hur hemskt det är. Jag tog lite välbehövlig påskledighet och åkte upp till familjen […]

Back in business? 

Back in business? 

Blogginlägg

Halloj!  Här kikar jag in efter ett halvår sisådär… Anledningen? Jag har haft så störiga tekniska problem med min blogg, så fort jag har försökt posta något så har jag slängts ut. Ingen har kunnat lösa problemet men nu ska WordPress ha gjort det. Sååå, here we go! Detta är då såklart ett testinlägg bara […]

Att köra Lamborghini 

Blogginlägg

Vet ni vad jag har gjort?! Ja det har ni väl räknat ut med tanke på rubriken, hahah! Men jag har alltså KÖRT LAMBORGHINI!!! Förstår ni?! En Gallardo med 500 hk för ca 2 miljoner! Nu är jag otroligt nördig när det gäller Lamborghini så detta var hur stort som helst och en grej jag […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)