Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsocoachen

Breakfast addict? Oh yeah!

frulle

Jag är en riktig addict då det kommer till frukost! Får jag inte en ordentlig och god frukost så är hela dagen förstörd för mig, den sätter liksom standarden för resten av dagen! 🙂 Utan frukost vore jag ingenting helt enkelt! Jag vet att det är många som är raka motsatsen men att hoppa över måltider är inget jag rekommenderar då måltiderna behövs för att få i sig näring och att hålla blodsockernivån i balans. Börjar man hoppa över måltider som tyvärr många gör så ställer man in kroppen på svält. När kroppen är inställd på detta så kommer den istället att lagra allt du äter eftersom den inte vet när den får mat nästa gång eller om den överhuvudtaget kommer att få det. Kroppen kommer alltså strunta i att starta förbränningen och omvandla det du ätit till fett eftersom den blir förvirrad och osäker. Din kropp är smart och jobbar för att överleva så länge som möjligt så var smart du också och ät ofta men inte överdrivet mycket för att hålla förbränningen igång! Det är den enda kropp du kommer att ha så ta hand om den så gott det går!

"Men det är inte så lätt att få i sig mat så tidigt på morgonen!" I know! Jag är själv ingen morgonmänniska så jag förstår verkligen men tyvärr hjälper det ingen att hoppa över måltiderna. Gör istället ordning lite frukost som du kan ta med dig och äta när du vaknat till liv. Ägg, keso, osötat fullkornsbröd (rekommenderar mitt recept på hälsobrödet), naturell yoghurt är perfekt att ta med sig. Inget socker och massor med fibrer, protein och näring! Har du Micro på jobbet eller skolan så kan du förbereda min supergröt hemma och slänga in den när du är framme. Lätt som en plätt! 😀
Morgonillamåendet då? Testa lite ingefärate då detta använts mot illamående i urminnestider. Fänkål, pepparmynta och anis är inte så tokigt det heller 🙂

Till er som har lyxen att äta en redig frukost hemma så rekommenderar jag min dunderfrukost som ni se ovan. Naturell yoghurt med linfrön, chiafrön, pumpafrön, kiwi, hallon, färska jordgubbar och riven ekologisk kokos. Mitt egengjorda hälsobröd med skinka, keso, avokado och lite chiafrön samt ett ägg på sidan. Mycket? Jodå, det vet jag men en god, redig och näringsrik frukost är något jag verkligen unnar mig men självklart kan man plocka bort och lägga till saker. Smoothies eller havregrynsgröt med linfrön och kanel samt ett ägg funkar också finfint om man vill ha en budgetalternativ! 🙂

Hoppa inte över frukosten nu utan se till att skräddarsy den så att den passar dig istället! 😀


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Gör din egen Vicks Vaporub-salva

Blogginlägg

Vad har egentligen hänt med klassikern Vicks Vaporub? Ni vet apoteksvaran som används till nästäppa och hosta? Den verkar ha utgått hos leverantören och även jag har varit en trogen kund (trots skräpigt innehåll). MEN, jag gjorde min egen! Så du kan även göra en och självklart är innehållet naturligare! 😉 DIY: Smält ca. 1 […]

Semestertider

Blogginlägg

Semestern är slut och vardagslivet är igång! Trots riktigt kasst väder (har haft regn nästan varje dag) så har semestern varit händelserik! Jag har haft 2,5 veckor i kära Örnsköldsvik där jag har umgåtts med nära och kära. Det blev en weekend i Sundsvall där drinkar och god mat stod på schemat! 👌🏻 Efter det […]

Raw chokladbollar

Blogginlägg

Gjorde jordens kanske godaste chokladbollar i söndags och har ätit alldeles för många redan, hehe! Raw, nötfria, laktosfria och inget tillsatt socker. Så bra! Eftersom jag freestylar rätt ofta i köket har jag sällan recept man kan följa till punkt och pricka. Men jag tänkte försöka uppskatta mängden iallafall. Smeten mixas bäst i en matberedare och […]

Håravfall i Nyhetsmorgon

Blogginlägg

Igår tittade jag på Nyhetsmorgon och i vanlig ordning hade de besök av Dr. Mikael. Även känd motståndare till kosttillskott och naturliga preparat. Denna morgon var ämnet håravfall och en tittarfråga om huruvida kosttillskott kan hjälpa mot håravfall behandlades. Utan belägg, argument och källor avfärdades kosttillskott av Dr. Mikael. Enligt honom fungerar de inte alls. […]

Städa naturligt med No 06 Allrent

Blogginlägg

Många städprodukter idag innehåller massvis med kemikalier och kan framkalla en rad hälsobesvär. En grej som stör mig oerhört är att de sällan uppfyller det som utlovas. Ni vet det omöjliga med kalk i duschen..? Blä! I Karlstad är det relativt bra vatten men rören är desto sämre. Detta leder till en hemsk beläggning i […]

Pukka Green Collection

Blogginlägg

Har ni läst senaste Kurera? Så bra! 🙂 Att Pukka är en riktig favorit hos mig är nog ingen hemlighet. Eftersom jag är ett stort fan av grönt te kan ni förstå hur glad jag blev när deras Green Collection släpptes! 😀 Green Collection innehåller supreme matcha (ingen smak), clean matcha (citron), mint matcha, ginseng […]

Organic shop

Hudvård

Har ni testat nya Organic Shop? Såå bra! Dessa lanserades nyss i Sverige och satan i gatan vad de doftar gott! 😀 Jag har testat alla på bilden och kan verkligen rekommendera bodyscruben i mango. Wow! Har haft svårt för scrubs tidigare för tycker det är få korn (rinnig sörja som man aldrig blir av med) […]

Pray for Stockholm

Blogginlägg

Tiden går! I fredags var det två veckor sedan terrorattentatet i Stockholm. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen har hänt. På en plats där man vistats tusen gånger. I en stad där flera vänner bor. Ord kan inte beskriva hur hemskt det är. Jag tog lite välbehövlig påskledighet och åkte upp till familjen […]

Back in business? 

Back in business? 

Blogginlägg

Halloj!  Här kikar jag in efter ett halvår sisådär… Anledningen? Jag har haft så störiga tekniska problem med min blogg, så fort jag har försökt posta något så har jag slängts ut. Ingen har kunnat lösa problemet men nu ska WordPress ha gjort det. Sååå, here we go! Detta är då såklart ett testinlägg bara […]

Att köra Lamborghini 

Blogginlägg

Vet ni vad jag har gjort?! Ja det har ni väl räknat ut med tanke på rubriken, hahah! Men jag har alltså KÖRT LAMBORGHINI!!! Förstår ni?! En Gallardo med 500 hk för ca 2 miljoner! Nu är jag otroligt nördig när det gäller Lamborghini så detta var hur stort som helst och en grej jag […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)