Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsocoachen

Mättande hallon och blåbärssmoothie!

Hej på er!

Det har varit lite tyst här i några dagar nu. Anledningen till det är att jag kände att jag behövde lite ledighet. Det har varit så fruktansvärt mycket med allt hela våren... Skolan, jobb, kroppen... ja, livet helt enkelt! Så nu när jag fick två lediga dagar där jag faktiskt inte hade något jag måste göra och ta tag i bestämde jag mig för att vara ledig på riktigt! Det behövdes kan jag säga! 😀 Man får ju inte glömma bort att andas, det är viktigt! Men nu när jag har laddat batterierna så tänkte jag tipsa om en sjukt god smoothie!

Jag har aldrig varit ett fan av smoothie av någon anledning men nu när min kära vän Emelie ville ha lite tips på goda och mättande smoothies som hon kunde ha med sig till universitetet så var jag ju tvungen att göra ett försök! 😀 Ett stort tack till Emelie för nu har jag lärt mig att äta banan också, tja... jag behöver fortfarande gömma den i allt som ett litet barn men ändå! Bananer är ju hur bra som helst, mättande och fulla med bra näringsämnen men jag har tyvärr verkligen hatat smaken och konsistensen. Har försökt många gånger då jag VILL äta banan men icke... Men skam den som ger sig! Jag är faktiskt lite stolt över detta framsteg 😛

Anyway, här kommer receptet som jag knåpat ihop! Som vanligt kan man ta bort och lägga till saker för att kunna anpassa allas plånböcker, smaker och allergier. Basvarorna är fetmarkerade och tillhör grundreceptet medan de som är "tillval" inte är det. Enjoy!

 

Hallon och blåbärssmootie

 

1/2 - 1 dl blåbär (innehåller mycket antioxidanter)

1/2- 1 dl hallon  (innehåller mycket antioxidanter)

1 banan  (mättande och innehåller mycket magnesium)

1 dl naturell yoghurt (protein samt goda probiotiska bakterier)

1 msk krossade linfrön (mättande och stabiliserar blodsockret)

1 msk chiafrön (innehåller mycket omega-3 och protein)

1 msk gojibär (mycket c-vitamin och järn)

1 msk ekologiska kokosflingor (välj ekologiskt för att få det nyttiga fettet)

1 msk pumpafrön (innehåller mycket mineraler och protein)

(tillsätt ev. 2 msk ekologisk kokosmjölk för mer kokossmak och en mer mättande känsla och/eller ett rått ägg för mer mättnad och mer protein)

 

Mixa allt samtidigt och häll upp i ett glas eller en shaker. KLART! 😀

 


One comment on “Mättande hallon och blåbärssmoothie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Gör din egen Vicks Vaporub-salva

Blogginlägg

Vad har egentligen hänt med klassikern Vicks Vaporub? Ni vet apoteksvaran som används till nästäppa och hosta? Den verkar ha utgått hos leverantören och även jag har varit en trogen kund (trots skräpigt innehåll). MEN, jag gjorde min egen! Så du kan även göra en och självklart är innehållet naturligare! 😉 DIY: Smält ca. 1 […]

Semestertider

Blogginlägg

Semestern är slut och vardagslivet är igång! Trots riktigt kasst väder (har haft regn nästan varje dag) så har semestern varit händelserik! Jag har haft 2,5 veckor i kära Örnsköldsvik där jag har umgåtts med nära och kära. Det blev en weekend i Sundsvall där drinkar och god mat stod på schemat! 👌🏻 Efter det […]

Raw chokladbollar

Blogginlägg

Gjorde jordens kanske godaste chokladbollar i söndags och har ätit alldeles för många redan, hehe! Raw, nötfria, laktosfria och inget tillsatt socker. Så bra! Eftersom jag freestylar rätt ofta i köket har jag sällan recept man kan följa till punkt och pricka. Men jag tänkte försöka uppskatta mängden iallafall. Smeten mixas bäst i en matberedare och […]

Håravfall i Nyhetsmorgon

Blogginlägg

Igår tittade jag på Nyhetsmorgon och i vanlig ordning hade de besök av Dr. Mikael. Även känd motståndare till kosttillskott och naturliga preparat. Denna morgon var ämnet håravfall och en tittarfråga om huruvida kosttillskott kan hjälpa mot håravfall behandlades. Utan belägg, argument och källor avfärdades kosttillskott av Dr. Mikael. Enligt honom fungerar de inte alls. […]

Städa naturligt med No 06 Allrent

Blogginlägg

Många städprodukter idag innehåller massvis med kemikalier och kan framkalla en rad hälsobesvär. En grej som stör mig oerhört är att de sällan uppfyller det som utlovas. Ni vet det omöjliga med kalk i duschen..? Blä! I Karlstad är det relativt bra vatten men rören är desto sämre. Detta leder till en hemsk beläggning i […]

Pukka Green Collection

Blogginlägg

Har ni läst senaste Kurera? Så bra! 🙂 Att Pukka är en riktig favorit hos mig är nog ingen hemlighet. Eftersom jag är ett stort fan av grönt te kan ni förstå hur glad jag blev när deras Green Collection släpptes! 😀 Green Collection innehåller supreme matcha (ingen smak), clean matcha (citron), mint matcha, ginseng […]

Organic shop

Hudvård

Har ni testat nya Organic Shop? Såå bra! Dessa lanserades nyss i Sverige och satan i gatan vad de doftar gott! 😀 Jag har testat alla på bilden och kan verkligen rekommendera bodyscruben i mango. Wow! Har haft svårt för scrubs tidigare för tycker det är få korn (rinnig sörja som man aldrig blir av med) […]

Pray for Stockholm

Blogginlägg

Tiden går! I fredags var det två veckor sedan terrorattentatet i Stockholm. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen har hänt. På en plats där man vistats tusen gånger. I en stad där flera vänner bor. Ord kan inte beskriva hur hemskt det är. Jag tog lite välbehövlig påskledighet och åkte upp till familjen […]

Back in business? 

Back in business? 

Blogginlägg

Halloj!  Här kikar jag in efter ett halvår sisådär… Anledningen? Jag har haft så störiga tekniska problem med min blogg, så fort jag har försökt posta något så har jag slängts ut. Ingen har kunnat lösa problemet men nu ska WordPress ha gjort det. Sååå, here we go! Detta är då såklart ett testinlägg bara […]

Att köra Lamborghini 

Blogginlägg

Vet ni vad jag har gjort?! Ja det har ni väl räknat ut med tanke på rubriken, hahah! Men jag har alltså KÖRT LAMBORGHINI!!! Förstår ni?! En Gallardo med 500 hk för ca 2 miljoner! Nu är jag otroligt nördig när det gäller Lamborghini så detta var hur stort som helst och en grej jag […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)