Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsocoachen

Budgettips i kostdjungeln!

"Jag har inte råd att leva nyttigt och hälsosamt". Detta är inte ett helt främmande utryck för många. Att leva nyttigt och hälsosamt är DYRT, jag håller med! Det är ju det som är så trist! När jag jobbar med mina klienter brukar jag väga in ekonomin när jag gör upplägget för dem. Jag skulle aldrig kunna kräva att alla ska kosta på sig ett gym-kort och köpa allt ekologiskt, det vore inte humant. Det är även därför jag har mina "valfria livsmedel" i recepten som ni vet! 😀 Jag tänkte dela med mig att lite bugettips då det gäller kosten, eftersom det oftast är största problemet (Gym-kort kan ersättas av ex. hemmaträning). Prioritera följande:

 

- Krossade tomater/Passerade tomater - Är en billig och bra bas i soppor, grytor osv. Det går utmärkt att tillaga nyttiga maträtter med detta utan grädde eller creme fraiche.

- Havregryn - Billigt och bra livsmedel som räcker länge. Kanon att baka med eller att göra gröt på. Innehåller massor av nyttiga fibrer!

- Linfrön - Kostar heller inte skjortan och utmärkt att ha på yoghurten, i gröten eller i brödet. Mycket fibrer som ökar mättnadskänslan.

- Potatis - Superbilligt och är ett betydligt bättre alternativ än pasta då det innehåller mer nyttiga näringsämnen och är en naturlig råvara.

- Naturell yoghurt - Billigare än smaksatt, innehåller inget socker, bättre för magen och kanon att ha till matlagning som ex. kalla såser.

- Grönt te - Välj grönt te istället för svart eller rött. Innehåller betydligt fler näringsämnen som gynnar kroppen och är renare i formen.

- Köp inte lightprodukter - Det här är verkligen att kasta pengarna i sjön. Köp den fetare varianten till samma pris och blanda ut med lite vatten istället, då får du mer för pengarna!

- Skippa gurkan - Har du gurka och isbergssallad som enda grönsakerna? Jag föreslår att du byter eftersom de mestadels innehåller vatten och väldigt lite näringsämnen. Lägg pengarna på ex. bladspenat istället, utmärkt som sallad, massor med näring och går jättebra att frysa in.

- Ekologiskt kokosfett - Kanske kan verka dyrt vid första anblick men oljan är riktigt dryg så du kommer kunna halvera oljemängden i din matlagning. Går dessutom att använda till ALLT och innehåller massvis med nyttiga ämnen.

- Gojibär - Verkar också dyrt vid första anblick men faktum är att ett ynka litet bär innehåller lika mycket C-vitamin som en stor apelsin. Bäret innehåller dessutom massor av järn! Det blev plötsligt inte så dyrt va? Perfekt om man har svårt att få i sig 500 g frukt varje dag!

- Soja - Jättebra smaksättare i all matlagning! Kvinnor som äter mycket soja tenderar dessutom att få mindre klimakteriebesvär. Överdosera inte om du har högt blodtryck.

 

Det var lite tips från mig, hoppas de kommer till användning! 😀 Trevlig helg på er!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Gör din egen Vicks Vaporub-salva

Blogginlägg

Vad har egentligen hänt med klassikern Vicks Vaporub? Ni vet apoteksvaran som används till nästäppa och hosta? Den verkar ha utgått hos leverantören och även jag har varit en trogen kund (trots skräpigt innehåll). MEN, jag gjorde min egen! Så du kan även göra en och självklart är innehållet naturligare! 😉 DIY: Smält ca. 1 […]

Semestertider

Blogginlägg

Semestern är slut och vardagslivet är igång! Trots riktigt kasst väder (har haft regn nästan varje dag) så har semestern varit händelserik! Jag har haft 2,5 veckor i kära Örnsköldsvik där jag har umgåtts med nära och kära. Det blev en weekend i Sundsvall där drinkar och god mat stod på schemat! 👌🏻 Efter det […]

Raw chokladbollar

Blogginlägg

Gjorde jordens kanske godaste chokladbollar i söndags och har ätit alldeles för många redan, hehe! Raw, nötfria, laktosfria och inget tillsatt socker. Så bra! Eftersom jag freestylar rätt ofta i köket har jag sällan recept man kan följa till punkt och pricka. Men jag tänkte försöka uppskatta mängden iallafall. Smeten mixas bäst i en matberedare och […]

Håravfall i Nyhetsmorgon

Blogginlägg

Igår tittade jag på Nyhetsmorgon och i vanlig ordning hade de besök av Dr. Mikael. Även känd motståndare till kosttillskott och naturliga preparat. Denna morgon var ämnet håravfall och en tittarfråga om huruvida kosttillskott kan hjälpa mot håravfall behandlades. Utan belägg, argument och källor avfärdades kosttillskott av Dr. Mikael. Enligt honom fungerar de inte alls. […]

Städa naturligt med No 06 Allrent

Blogginlägg

Många städprodukter idag innehåller massvis med kemikalier och kan framkalla en rad hälsobesvär. En grej som stör mig oerhört är att de sällan uppfyller det som utlovas. Ni vet det omöjliga med kalk i duschen..? Blä! I Karlstad är det relativt bra vatten men rören är desto sämre. Detta leder till en hemsk beläggning i […]

Pukka Green Collection

Blogginlägg

Har ni läst senaste Kurera? Så bra! 🙂 Att Pukka är en riktig favorit hos mig är nog ingen hemlighet. Eftersom jag är ett stort fan av grönt te kan ni förstå hur glad jag blev när deras Green Collection släpptes! 😀 Green Collection innehåller supreme matcha (ingen smak), clean matcha (citron), mint matcha, ginseng […]

Organic shop

Hudvård

Har ni testat nya Organic Shop? Såå bra! Dessa lanserades nyss i Sverige och satan i gatan vad de doftar gott! 😀 Jag har testat alla på bilden och kan verkligen rekommendera bodyscruben i mango. Wow! Har haft svårt för scrubs tidigare för tycker det är få korn (rinnig sörja som man aldrig blir av med) […]

Pray for Stockholm

Blogginlägg

Tiden går! I fredags var det två veckor sedan terrorattentatet i Stockholm. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen har hänt. På en plats där man vistats tusen gånger. I en stad där flera vänner bor. Ord kan inte beskriva hur hemskt det är. Jag tog lite välbehövlig påskledighet och åkte upp till familjen […]

Back in business? 

Back in business? 

Blogginlägg

Halloj!  Här kikar jag in efter ett halvår sisådär… Anledningen? Jag har haft så störiga tekniska problem med min blogg, så fort jag har försökt posta något så har jag slängts ut. Ingen har kunnat lösa problemet men nu ska WordPress ha gjort det. Sååå, here we go! Detta är då såklart ett testinlägg bara […]

Att köra Lamborghini 

Blogginlägg

Vet ni vad jag har gjort?! Ja det har ni väl räknat ut med tanke på rubriken, hahah! Men jag har alltså KÖRT LAMBORGHINI!!! Förstår ni?! En Gallardo med 500 hk för ca 2 miljoner! Nu är jag otroligt nördig när det gäller Lamborghini så detta var hur stort som helst och en grej jag […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)