Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Hälsocoachen

Dubai – staden som inte ord kan beskriva

Dubai, dubai, dubai... Kan man vara kär i en stad? Jag tror banne mig det.

Jag är nu hemkommen från Dubai sedan några dagar tillbaka. Dubai var fantastiskt!!! Därför måste jag bara göra ett inlägg om detta även om det absolut inte hör hemma i denna blogg. Ord kan liksom inte beskriva denna stad... Nog för att New York är sjukt mäktigt men Dubai vinner. Staden har sådana kontraster vilket gör att man verkligen får ALLT! Världens största sandöken, skyskrapor, lyxbilar, jättefina stränder och turkost vatten, palmer, Las Vegas och Venedig i en övermäktig kombo... Jag skulle kunna fortsätta i en evighet men man måste åka dit själv för att förstå. En sak är säker, jag kommer definitivt att åka tillbaka.

Men vad gjorde vi om dagarna då? Vi solade och badade, tre olika stränder besöktes där Jumeirah Open beach tog hem första platsen. Vi åkte upp i världens högsta byggnad, Burj Khalifa, med världens snabbaste hiss, 10 meter i sekunden säger en del. HUR MÄKTIGT SOM HELST!
Burj Khalifa har 142 våningar och vi fick hoppa av på vång 124 där man bjöds på 360 graders panoramautsikt. Dessutom var man utomhus på en balkong större delen av tiden. Svinhäftigt! 😀 Efter det så blev det middag på en jättebra restaurang som hade utsikt över det berömda fontänspelet. Sååå himla fint! Går verkligen inte att beskriva men tänk Las Vegas-mäktigt och lite till. Det är världens största fontänspel med ljusshow och musik så det bör verkligen ses! Vi skulle åka till Abu Dhabi men tydligen så är det extremt överskattat då det skett en hel del falsk marknadsföring i och med Sex and The City-filmen. Staden är bara under uppbyggnad nu så vi struntade i den resan och valde ökensafari istället. Så himla kul! Det var verkligen bergochdalbana mellan sanddynerna i öknen. Jag som älskar fart och fläkt tyckte det var underbart! 😀 När rallyturen var klar kantades kvällen av dromedarer, beduinläger, mat, hennatatueringar och magdans. En jätterolig upplevelse!
Vi  var på både Dubai Outlet Mall och Dubai Mall, outleten var inget för mig kände jag men de andra hittade en del iaf 🙂 Dubai Mall däremot, himmel vilken galleria! Ett eget akvarium och en egen isrink samt vattenfall säger väl det mesta. Victorias Secret och världens godaste hamburgare satte guldkant på dagen! Även lilla Venedig fick sig ett besök, stället var så vackert att jag nästan blir tårögd bara jag tänker på det. Det är seriöst det finaste stället jag sett och maten där var jättebra! Beställde kyckling och det kom in hängandes på ett svärd, så grymt! Vi var ut två kvällar, på två olika strandklubbar där Barasti vann med hästlängder! Jättefin och mysig strandklubb med utsikten av både hav och skyskrapor. Rekommenderas verkligen! Vi var även i Marinen och strosade omkring, herregud vilka bilar! Dog nog av glädje då tro jag! Älskar verkligen sportbilar och Lamborghini Aventador är drömbilden nummer ett! Såg fyra stycken!!! Överlycklig och alldeles tårögd blev jag! Annars så var Ferrari, Porsche, Dodge, Hummer och Bentley väldigt vanligt förekommande. UNDERBART om ni frågar mig! 😀 Vi hittade en liten mörklagd parkering där det fanns många guldkorn, jag var som ett barn på julafton kan jag lova. Vi hade också planer på att åka till Dubai miracle garden men den var dessvärre stängd vilket var synd.

Skulle kunna rabbla upp 25 miljoner saker till som var helt fantastiska men ni måste åka dit själva för att förstå allt. För att göra denna resa lite mer "down to earth" så ska jag slänga upp tre minus också. Först ut är marknaderna; guld- och kryddmarknaden samt al karama var verkligen inget att hurra för och det är extremt överskattat. Åk inte dit helt enkelt. Nummer två är röken. Alla röker överallt och eftersom jag hatar och är superkänslig för rök så var det inget vidare. Sist men inte minst är servicen. Servicen sattes helt klart efter hur stor lönecheck som hade delats ut. Vissa "bättre" ställen hade en service i toppklass medan ex. taxichaufförer och strandarbetarna såg ut som om de precis hade fått dödsdomen och visade helt öppet om de tyckte det var jobbigt att bära en parasoll 5 meter på stranden.

Detta var ju dock en fis i rymden, allt det fantastiska överväger ju de tre smågrejorna såklart!  Som sagt, Dubai var maaagiskt.

Något har tyvärr blivit galet på Kurera, det går inte att ladda upp bilder 🙁 Lägger upp bilderna så fort felet är åtgärdat!

Njut av helgen gott folk!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Gör din egen Vicks Vaporub-salva

Blogginlägg

Vad har egentligen hänt med klassikern Vicks Vaporub? Ni vet apoteksvaran som används till nästäppa och hosta? Den verkar ha utgått hos leverantören och även jag har varit en trogen kund (trots skräpigt innehåll). MEN, jag gjorde min egen! Så du kan även göra en och självklart är innehållet naturligare! 😉 DIY: Smält ca. 1 […]

Semestertider

Blogginlägg

Semestern är slut och vardagslivet är igång! Trots riktigt kasst väder (har haft regn nästan varje dag) så har semestern varit händelserik! Jag har haft 2,5 veckor i kära Örnsköldsvik där jag har umgåtts med nära och kära. Det blev en weekend i Sundsvall där drinkar och god mat stod på schemat! 👌🏻 Efter det […]

Raw chokladbollar

Blogginlägg

Gjorde jordens kanske godaste chokladbollar i söndags och har ätit alldeles för många redan, hehe! Raw, nötfria, laktosfria och inget tillsatt socker. Så bra! Eftersom jag freestylar rätt ofta i köket har jag sällan recept man kan följa till punkt och pricka. Men jag tänkte försöka uppskatta mängden iallafall. Smeten mixas bäst i en matberedare och […]

Håravfall i Nyhetsmorgon

Blogginlägg

Igår tittade jag på Nyhetsmorgon och i vanlig ordning hade de besök av Dr. Mikael. Även känd motståndare till kosttillskott och naturliga preparat. Denna morgon var ämnet håravfall och en tittarfråga om huruvida kosttillskott kan hjälpa mot håravfall behandlades. Utan belägg, argument och källor avfärdades kosttillskott av Dr. Mikael. Enligt honom fungerar de inte alls. […]

Städa naturligt med No 06 Allrent

Blogginlägg

Många städprodukter idag innehåller massvis med kemikalier och kan framkalla en rad hälsobesvär. En grej som stör mig oerhört är att de sällan uppfyller det som utlovas. Ni vet det omöjliga med kalk i duschen..? Blä! I Karlstad är det relativt bra vatten men rören är desto sämre. Detta leder till en hemsk beläggning i […]

Pukka Green Collection

Blogginlägg

Har ni läst senaste Kurera? Så bra! 🙂 Att Pukka är en riktig favorit hos mig är nog ingen hemlighet. Eftersom jag är ett stort fan av grönt te kan ni förstå hur glad jag blev när deras Green Collection släpptes! 😀 Green Collection innehåller supreme matcha (ingen smak), clean matcha (citron), mint matcha, ginseng […]

Organic shop

Hudvård

Har ni testat nya Organic Shop? Såå bra! Dessa lanserades nyss i Sverige och satan i gatan vad de doftar gott! 😀 Jag har testat alla på bilden och kan verkligen rekommendera bodyscruben i mango. Wow! Har haft svårt för scrubs tidigare för tycker det är få korn (rinnig sörja som man aldrig blir av med) […]

Pray for Stockholm

Blogginlägg

Tiden går! I fredags var det två veckor sedan terrorattentatet i Stockholm. Kan fortfarande inte riktigt förstå att det verkligen har hänt. På en plats där man vistats tusen gånger. I en stad där flera vänner bor. Ord kan inte beskriva hur hemskt det är. Jag tog lite välbehövlig påskledighet och åkte upp till familjen […]

Back in business? 

Back in business? 

Blogginlägg

Halloj!  Här kikar jag in efter ett halvår sisådär… Anledningen? Jag har haft så störiga tekniska problem med min blogg, så fort jag har försökt posta något så har jag slängts ut. Ingen har kunnat lösa problemet men nu ska WordPress ha gjort det. Sååå, here we go! Detta är då såklart ett testinlägg bara […]

Att köra Lamborghini 

Blogginlägg

Vet ni vad jag har gjort?! Ja det har ni väl räknat ut med tanke på rubriken, hahah! Men jag har alltså KÖRT LAMBORGHINI!!! Förstår ni?! En Gallardo med 500 hk för ca 2 miljoner! Nu är jag otroligt nördig när det gäller Lamborghini så detta var hur stort som helst och en grej jag […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)