Alltså, denna Mug Cake! Såååå god! Har tänk testa Mug Cakes länge nu men aldrig fått tummen ur. Mug Cakes är precis vad det låter som, en (nyttig) kaka som bakas i en mugg, i micron dessutom. Peace of cake! Inte bara god utan mätt blev man också.
Som vanligt ändrade jag i receptet, rebellisk som man är 😉 Hehe! Jag skippade både bakpulver, vaniljpulver, kakao och vissa mjölsorter just för att jag inte hade bakpulver och sånt hemma men även för att jag ville göra receptet ännu nyttigare (har mataffären som granne så att kila dit hade inte varit något problem). Kakan blev helt perfekt så jag ser ingen anledning till att behöva använda sig av dessa. Anyway, nu har jag babblat klart om detta... Nu till receptet:
1 banan
3 msk mandelmjöl
1 ägg
1 tsk agavesirap (honung funkar också)
2 tsk riven kokos (jag använder ekologisk kokos)
1 ruta mörk choklad
Mosa bananen och krossa chokladen i små bitar. Blanda samman alla ingredienser. Smörj en kaffemugg med lite ekologiskt kokosfett och häll ned smeten. Värm i micron i 2 minuter på högsta effekt. Klart!
Servera med ex. lite frukt.
Hoppas det smakar!