Herregud, det blev något galet med detta inlägg! Detta skulle publiceras förra veckan men inser nu att det har legat i utkastet i flera dagar. Sorry! Här kommer det iaf:
Har du problem med att göra nyttiga matlådor? Vill du äta mer frukt och grönt? Vill du använda ekologiska råvaror? Vill du undvika snabba kolhydrater?
Eftersom jag älskar att "leka" i köket och hitta på nya recept så bjuder jag nu på ett nytt supertips som du kan använda i din Hälsoutmaning! 😀
Köttbullar med Gojibär och morotspasta! Roligt, eller hur? 😀
4-6 portioner
ca 800 g nötfärs
2 dl solrosfrön2 dl gojibär
2 msk ekologiskt kokosfett
2 msk ekologisk grönsaksbuljong (biofood)
1 msk fiberhusk
1-2 tsk kryddpeppar
1 msk chilikrydda
1 tsk salt
500 g ekologiska passerade tomater
ca 8 st ekologiska morötter
Ekologisk majs
Sätt ugnen på 200 c.
Blanda nötfärsen med kokosoljan och 2/3 av kryddorna. Rör sedan ner fiberhusk, gojibär och solrosfrön i färsen. Rulla till köttbullar och lägg dem i en ugnsform. In med köttbullarna i ugnen i ca. 5-10 min, bara så de får lite färg. Under tiden blandar du de passerade tomaterna med 1/3 av kryddorna. Häll tomatsåsen över köttbullarna och låt köttbullarna stå i ungen i ytterligare 10-15 min.
Under tiden skalar du morötterna och skruvar dem i en Veggie Twister för att få en pastaliknande form. Har du ingen Veggie Twister kan du använda potatisskalaren för att göra strimlor. Lägg morotspastan i kokande vatten tillsammans med en nypa salt. Låt koka i 5-10 min, beroende på vilken konsistens du vill ha.
Servera köttbullarna och morotspastan med lite ekologisk majs och valfria tillbehör.
Njut!

Denna modell har jag men är inte helt nöjd då man får ta i ordentligt för att orka skruva hela tiden. Ska införskaffa en annan modell också för att kunna jämföra.