Fredag idag, wohoo! Jobbar dock i helgen jag men det är event och happenings denna helg så det är kul! 😀
Tänkte bjuda på ett recept på en nyttig kladdkaka som dessutom är helt glutenfri och laktosfri. Kan även göras nötfri och sojafri. Bra, eller hur?!
Välj gärna ekologiskt om det är möjligt.
Recept
1 paket svarta bönor (ca 400g)
10 dadlar (kärnfria)
150 g mörk choklad
3 msk raw kakao
4 msk agavesirap
2 tsk bikarbonat
1 dl ekologisk kokosolja
1/2 dl ekologisk riven kokos
2 tsk vaniljpulver
1 msk gojibär
1-3 msk hasselnötsmjöl (valfritt)
Skölj bönorna och mixa tillsammans med dadlarna och gojibären. Smält chokladen i vattenbad. Handväska ägg, kokosolja, den rivna kokosen samt den smälta chokladen i en bunke. Blanda ner kakao, agavesirap, bikarbonat, vaniljpulver och hasselnötsmjöl i bönblandningen. Häll smeten i en springform (rund form med löstagbar kant) som du smort med kokosolja och ströat med kokos. Grädda sedan på 175 grader i ca 20 min. Ta sedan ut och låt svalna.
Servera med valfria tillbehör och njut!