Hälsocoachen

Avokadosoppa

Här kommer det utlovade receptet på avokadosoppa, såå gott! Kan ätas både varm och kall och går snabbt att göra.

Jag har gjort den både med grädde och med turkisk yoghurt. Med grädde blir det ju såklart lyxigare och krämigare så det kanske passar bättre vid lite festligheter. Använder man turkisk yoghurt blir den ju lite nyttigare och lättare eftersom du får mer probiotika och en naturligt lägre fetthalt.

Portioner: 2

1 avokado
1/4 citron
1 dl vispgrädde eller turkisk yoghurt (laktosfri i mitt fall)
1/2 krm peppar
1 msk gojibär
2 dl grönsaksbuljong i vatten (jag använder Biofoods ekologiska)

Dela avokadorna mitt itu och kärna ur dem. Spar gärna en halva att garnera med.
Pressa över lite citronsaft så mörknar den inte så snabbt. Gröp ur köttet ur de övriga halvorna.
Blanda avokadoköttet, resten av citronsaften och de övriga ingredienserna i en matberedare eller mixer. Finfördela alltsammans. Ingredienserna kan också passeras genom en stålsikt.
Servera soppan kall eller varm med avokadostrimlor, räkor eller citronskivor med löjrom eller röd storkornskaviar som tillbehör.

Smaklig måltid!

img_8071.png