Hälsocoachen

Avokadosoppa

Här kommer det utlovade receptet på avokadosoppa, såå gott! Kan ätas både varm och kall och går snabbt att göra.

Jag har gjort den både med grädde och med turkisk yoghurt. Med grädde blir det ju såklart lyxigare och krämigare så det kanske passar bättre vid lite festligheter. Använder man turkisk yoghurt blir den ju lite nyttigare och lättare eftersom du får mer probiotika och en naturligt lägre fetthalt.

Portioner: 2

1 avokado
1/4 citron
1 dl vispgrädde eller turkisk yoghurt (laktosfri i mitt fall)
1/2 krm peppar
1 msk gojibär
2 dl grönsaksbuljong i vatten (jag använder Biofoods ekologiska)

Dela avokadorna mitt itu och kärna ur dem. Spar gärna en halva att garnera med.
Pressa över lite citronsaft så mörknar den inte så snabbt. Gröp ur köttet ur de övriga halvorna.
Blanda avokadoköttet, resten av citronsaften och de övriga ingredienserna i en matberedare eller mixer. Finfördela alltsammans. Ingredienserna kan också passeras genom en stålsikt.
Servera soppan kall eller varm med avokadostrimlor, räkor eller citronskivor med löjrom eller röd storkornskaviar som tillbehör.

Smaklig måltid!

img_8071.png


Organisk öl

Här kommer lite bilder ifrån Nyår. Hade en jättebra nyår, riktigt trevligt! Vi blev indelade i grupper och varje grupp skulle ordna en rätt. Min grupp fick förrätten och då gjorde vi avokadosoppa. Såå himla gott! Marika bjöd på det en gång när vi hade halv åtta hos mig men sen har jag gjort soppan själv också. Ska slänga in receptet senare för har inte tillgång till bilden nu.
Skulle även vilja slå ett slag för organisk öl. Drack Sigtuna Organic Ale på Nyårsaftonen, mycket bra val! Lite mycket humle men annars bra. Så himla kul att det kommer mer och mer svenska och organiska alkoholdrycker, uppskattat! Alkohol innehåller ju som bekant en hel del gifter och vinet toppar ju den listan. Ekologiska och organiska alternativ är därför välkommet.

img_7962.jpg

img_8010.jpg