Hälsocoachen

Hemmagjord och nyttig hamburgare

Go' kväll! 

Har varit ledig idag, det var längesedan kan jag säga så det var såå välbehövligt! Har ju varit väldigt mycket jobb på sistone. I tis var jag superklantig och skar mig djupt i handen när jag skulle skrapa bort lite dubbelhäftande tejp från en grej. Kniven/skrapan fastnade i tejpen och studsade sedan in i min hand. Herregud alltså, var kaos eftersom jag var själv på jobbet just då! Nu har det äntligen börjat läka fint så jag slipper ha tejp, plåster och bandage. SköönT! 

Idag gjorde jag hemmagjorda hamburgare, en nyttigare variant som dessutom är väldig god! 

Självklart bjuder jag på receptet som är egenkomponerat och lagat från grunden som vanligt 😉 



Ca. 5 portioner

Hamburgare

Ca. 500 g älgfärs (du kan använda nötfärs om du inte har tillgång till älgkött) 

3 msk smält kokosfett (utan smak)

Salt

Peppar

Urtekrams ekologiska krydda (se bild) 

Hackad rödlök

Rör ihop ingredienserna till en färsblandning och forma till hamburgare och stek sedan dessa tills de är genomstekta.

Bröd (Ca 7 st, du kan använda resterande till frukostbröd):

8 dl fullkornsmjöl (undvik gärna vetemjöl)

2 msk fiberhusk

2 msk chiafrön

1/2 dl solrosfrön

1/2 dl gojibär

2 msk bakpulver

1 tsk salt

2-3 msk agavesirap

5 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Gör bollar i lagom storlek och platta sedan till dem lite. Lägg dem på plåten och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt sedan svalna lite och dela bröden på mitten vid servering.

Dressing

1 dl turkisk yoghurt 

1 msk Urtekrams ekologiska krydda (se bild). 



Lägg hamburgaren i brödet och servera med dressing, ruccola och tillagade champinjoner.

Smaklig måltid!