Hälsocoachen

Vart är världen påväg?!

Alltså, jag vet inte vad jag ska säga... Blir så irriterad när jag ser sånt här. Min nära vän Marika var och handlade på ICA Maxi för ett tag sedan och uppmärksammade då detta. På skylten står det alltså Mellanmål/Chokladpåsar. Vill ta till många svordomar nu men man får ju uppföra sig lite här antar jag, haha! Iallafall, hur sjutton kan de kalla denna sektion mellanmål då det endast är GODIS?! Hon kollade väldigt noga men inga spår efter något mellanmål fanns på hyllan. bild (11)

Det är klart att man får ha lite sunt förnuft och ta sitt eget ansvar men jag tänker på barnen och tonåringarna, vad sänder det ut för signaler egentligen? Godis är inte okej att äta som ett mellanmål. Mellanmål är bl.a. till för att pytsa in näring till kroppen och hålla blodsockernivån stabil under dagen, allt det som godis inte bidrar till. Även om detta är ett misstag av butiken så är det pinsamt. De tänkte förmodligen att de skulle ha lite måltidsbarer på samma ställe men så blev det inte så av någon anledning. Fortfarande inte okej eftersom godis och barer inte är samma sak. Visst många barer innehåller mycket socker och annat tråkigt men det finns även riktigt bra barer, som exempelvis RawBite och just därför bör inte alla barer förknippas med godis. Jag rekommenderar att läsa innehållet på allt ni köper. Ett litet sidospår men åter till misstaget... Jag hoppas verkligen att de tänker två gånger framöver, detta gäller ju såklart inte bara denna butik utan alla butiker och återförsäljare.

Var uppmärksam när ni handlar! 🙂

 


En liten tankeställare kanske?

 

godis
Hoppas ni haft en bra påsk allesammans! Själv har jag haft fullt upp med jobb och gäster i helgen därav minipausen här på bloggen. Hoppas ni stått ut med tystnaden! 😉 Nu är jag dock tillbaka igen och redo att guida er till en hälsosammare vardag!

Det här mer storhelger är ju ett rent h**vete för många som kämpar med att leva ett sunt och hälsosamt liv. Många frestelser dyker upp och godsakerna är svårare att motstå än vanligt. What to do? Först och främst tycker jag att man inte ska få panik om man har tagit EN godis. Det är inte vad du äter EN gång som spelar roll utan vad du gör den övriga tiden! Kom ihåg det! 🙂 Att stressa över EN godis kommer inte att hjälpa utan snarare stjälpa då många studier visar att stress har en negativ inverkan på vikt och livsstil. Däremot inte sagt att det är bra att svulla och frossa bara för att det är påskäggens högtid. Jag tror att många passar på att frossa ordentligt när det är högtider och leva extremt strikt den övriga tiden men det är inget jag förespråkar då kroppen kommer bli högst förvirrad och undra varför den får åka berg- och dalbana hela tiden då.
Det kan vara bra att ha i åtanke att 7000 kcal i överskott ger 1 kg kroppsfett. Det betyder alltså att du behöver äta 7000 kcal mer än vad du gör av med för att gå upp 1 kg i kroppsfett. Mycket tänker ni, eller hur? Men låt oss säga att ni åt lite fetare mat nu i helgen då bea-såsen åkte fram och så även pommes fritesen, en godispåse och några glas Coca cola fick det bli också. Gymbesöket ströks i almanackan för det var ju påskhelg eller hur...? Ja, då går det fort kan jag lova, mycket fort... Detta innebär då också att ni behöver göra av med 7000 kcal mer än tidigare för att bli av med 1 kg kroppsfett och plötsligt går det inte lika fort längre... Trist eller hur?

DÄRFÖR rekommenderar jag att leva balanserat, EN ynka liten godis emellanåt är faktiskt bättre än att frossa i socker och fett en hel helg även fast du varit strikt och duktig under veckan. 🙂

Ut och jaga balansen you guys! 😀