Hälsocoachen

Den magiska drycken

Det har väl inte undgått någon att hetaste drycken just nu är rödbetsjuice! Många upplever att den förbättrar syreupptagningsförmågan vid fysisk aktivitet vilket leder till att man orkar prestera bättre men drycken kan även sänka blodtryck och kolesterol.

Jag brukar själv använda min i morgonsmoothien och det funkar prima! Annars går den utmärkt att dricka som den är men undvik att svepa flera glas och drick den inte på fastande mage som Malou i klippet nedan:

http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/doktorerna-om-r%C3%B6dbetssaft-tr%C3%A4ningsbyxor-hosta-sexlust-efter-graviditet-2461611

Rödbetan kallas faktiskt naturens viagra eftersom den vidgar kapillärerna (snabbare  och bättre blodflöde), ja ni förstår själva 😉 Juicen är även en boost för immunförsvar, verkar leverstimulerande och innehåller bland annat lutein, karotenoider, b-vitaminer, järn, magnesium och massvis med fibrer!

Rödbetsjuicen har uppmärksammats av många forskare och det finns nu 17 bra studier som alla tyder på samma sak; drycken har häpnadsväckande effekter!

Spring iväg till hälsokostaffären och haffa en flaska du med innan det tar slut för det säljs extremt mycket har jag hört!

rodbetsjuice_web